Podcast - Staverman Stand-Up
In de podcast Staverman Stand-Up spreekt NPO Radio 2-dj Gijs Staverman prominente cabaretiers. Door wie zijn ze geïnspireerd? Wat drijft ze? En waar zijn ze het meest trots op? Aan de hand van zelfgekozen fragmenten neemt Gijs ze op humoristische wijze mee door hun eigen carrière.

Afleveringen

#9 - Staverman Stand-up met Peter Pannekoek (S02)

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Peter Pannekoek. Samen hebben ze het over hoe hij cabaretier is geworden en wie zijn grote voorbeelden zijn.

#8 - Staverman Stand-up met Guido Weijers (S02)

In een nieuwe aflevering van Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Guido Weijers. Samen hebben ze het onder andere over zijn gezin en de grens aan grappen. 

#7 - Staverman Stand-up met Alex Ploeg (S02)

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs Staverman met cabaretier Alex Ploeg. Samen hebben ze het onder andere over zijn idool en hoe je leert grappig te zijn.

#6 - Staverman Stand-up met Brigitte Kaandorp (S02)

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Brigitte Kaandorp. Samen hebben ze het onder andere over het begin van haar carrière en hoe je nou begint met liedjes schrijven.

#5 - Staverman Stand-up met Van der Laan & Woe (S02)

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe. Samen hebben ze het onder andere over het begin van hun carrière en samenwerken tussen de twee.

#4 - Staverman Stand-up met René van Meurs (S02)

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met comedian René van Meurs. Samen hebben ze het onder andere over het begin van zijn carrière, en de noodgedwongen optredenstop door corona.

#3 - Staverman Stand-up met Sjaak Bral (S02)

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met comedian Sjaak Bral. Samen hebben ze het over zelfspot, samenwerkingen met andere cabaretiers en zwarte piet.

#2 - Staverman Stand-Up met Roué Verveer (S02)

In deze aflevering van Staverman Stand-Up praat Gijs Staverman met Roué Verveer. Hij deelt zijn grootste inspiratoren en helden op cabaretgebied, zijn dromen en al zijn plannen.

#1 - Staverman Stand-Up met Jandino Asporaat (S02)

In deze aflevering spreekt Gijs met Jandino Asporaat. Samen hebben ze het over Eddie Murphy, zijn vorige baantjes en hoe hij begon met cabaret. Jandino vertelt ook over zijn liefde voor André van Duin. “We gingen kijken naar zijn show in Amsterdam. Ik was volgens mij ook de enige donkere jongen in de zaal. Ik heb zo hard gegild daar binnen dat mensen naar mij keken van: ‘Ja, zo grappig is ‘ie ook weer niet hoor.’”

“Vroeger wilde ik eigenlijk architect worden. Daar ben ik toen een opleiding voor gaan doen. Dat begon met schilderen en daarna ben ik in de bouw geëindigd. Dat was niet mijn doel, natuurlijk.” Dat was ook het moment dat Jandino de cabaret in ging. “Een vriend van mij zei: ‘We zijn op zoek naar een amateuracteur voor een voorstelling.’ Dat heb ik twee jaar gedaan. En daarna werd ik gevraagd om een moordenaar met downsyndroom te spelen. Nou, op mijn lijf geschreven!”

Bij die laatste rol begon dan toch echt zijn carrière in het cabaret. “In de pauze van dat stuk vertelde ik allemaal verhalen. En toen vond de regisseur dat ik mee moest doen met cabaretten.”

#8 - Staverman Stand-Up met Andries Tunru (S01)

Andries Tunru is cabaretier en improvsatie-acteur, en raakte de afgelopen jaren vooral bekend door zijn iconische en hilarische deelnames aan de tv-programma's Lingo en De Slimste Mens. Gijs praat met Andries over zijn opleiding tot cabaretier, zijn 'Lingo-hack' en zijn grootste cabaret-voorbeelden.

#7 - Staverman Stand-Up met Jan Jaap van der Wal (S01)

Stand-upcomedian, caberetier en televisiepresentator Jan Jaap van der Wal is te gast in een nieuwe aflevering van Staverman Stand-Up. Gijs praat met de grappenmaker over o.a. zijn eerste stappen in de comedywereld en het leven in België, waar hij een aantal jaar geleden naartoe verhuisde.

#6 - Staverman Stand-Up met Soundos El Ahmadi (S01)

Soundos El Ahmadi schuift aan bij Gijs in een nieuwe aflevering van Staverman Stand-Up. De twee hebben het over haar aflevering van ‘Comedians Around The World’ op Netflix, meningen van anderen en over haar tijd bij De Wereld Draait Door.

#5 - Staverman Stand-Up met Bert Visscher (S01)

In aflevering vijf van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Bert Visscher. Samen hebben ze het over zijn jeugd, zijn helden en zijn met eerste stappen binnen de cabaretwereld: “In het begin had ik wel eens vier of vijf man in de zaal en dacht ik: Waar ben ik mee bezig?"

#4 - Staverman Stand-Up met Tineke Schouten (S01)

In een nieuwe aflevering van Staverman Stand-Up gaat Gijs in gesprek met de grande dame van de typetjes: Tineke Schouten. "Inspiratie van typetjes haal ik uit het alledaagse leven. Toen ik boodschappen ging doen bij de HEMA werd het idee voor mijn typetje 'de toiletjuffrouw' geboren."

#3 - Staverman Stand-Up met Rayen Panday (S01)

Rayen Panday schuift aan bij de derde aflevering van Staverman Stand-Up. Samen met Gijs bespreekt hij over zijn ouders, zijn eerste stappen op het podium en zijn ex...

#2 - Staverman Stand-Up met Youp van 't Hek (S01)

Net nadat Youp van 't Hek een “ontzettend aardig verzoek indiende” om een uitzondering te krijgen voor de oudejaarsconference om voor meer dan dertig man te spelen, schuift hij aan bij Staverman Stand-Up. Hoe gaat hij om met de huidige maatregelen en op wat voor manier heeft het coronavirus effect op zijn carrière?

#1 - Staverman Stand-Up met Martijn Koning (S01)

"Je kunt iedere grap maken die je wilt, ondanks dat we in een kritische maatschappij leven." In de eerste aflevering van Staverman Stand-Up spreekt NPO Radio 2-dj Gijs Staverman met Martijn Koning over zijn eerste stappen in de cabaretwereld, over of alle grappen nog wel kunnen tegenwoordig en tegen wie hij opkijkt.