Programma

In gesprek met zanger van metalband Armed Cloud in De Harde Bonanza

  1. Nieuwschevron right
  2. In gesprek met zanger van metalband Armed Cloud in De Harde Bonanza

In de nieuwe Harde Bonanza, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2, is zanger Daan Dekker van de Nijmeegse progressieve metalband Armed Cloud een uur lang te gast.

Armed Cloud bestaat sinds 2011 en heeft inmiddels drie albums en een EP op hun naam. De band speelt progressieve metal, in de geest van progressieve metalpioniers Fates Warning en Savatage, gefuseerd met de pakkende melodieën en diepe grooves die kenmerkend zijn voor Muse en Disturbed, en een vleugje sleazy, rauwe kracht afgeleid van Avenged Sevenfold.

Torque

Afgelopen november kwam hun derde album Torque op de markt. Op diverse fora zoals Metalfan, Progwereld, Wings of Death en het internationaal vermaarde Sea of Tranquility krijgt de nieuwe plaat lovende kritieken. Voor De Harde Bonanza een uitstekend moment om de band in de schijnwerpers te zetten. Daan vertelt over de groei van de band, de nieuwe gitarist Kay Bouten en natuurlijk de nieuwe plaat die is geproduceerd door Erwin Hermsen (Pestilence, Inquisitor, Pentacle). Daan over de sound van het album: “Dit is precies zo'n man (de producer) die wij zoeken, die voor de goede productie gaat, voor dynamiek maar ook wel voor ballen.” Van het album Torque wordt de track 'Heat of darkness' gedraaid.

Verder in deze aflevering van De Harde Bonanza hoor je muziek van Rammstein, Dredg en Napalm Death. Luisteraar Nico vraagt Septicflesh aan omdat hij de combinatie van een orkest, een koor en de death metal van de band prachtig vindt en Damon speelt met zijn eigen bandje onder andere covers van Thin Lizzy en vraagt Emerald aan.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Harde Bonanza:


#14 - Armed Cloud, progressive metal uit Nijmegen (S02) - De Keiharde Pödcast

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie