Programma

In 1993 scoort 2 Unlimited een wereldwijde hit met No Limit

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. In 1993 scoort 2 Unlimited een wereldwijde hit met No Limit

Het zeer succesvolle danceduo 2 Unlimited, bestaande uit Anita Doth en Ray Slijngaard, scoorde in 1993 een grote hit met No Limit. De band geeft begin jaren '90 een gezicht aan dancemuziek.

Met in totaal 4 albums drukt 2 Unlimited wereldwijd een flinke stempel op de jaren '90. Ray en Anita hebben zich in korte tijd opgewerkt van respectievelijk chefkok en receptioniste tot heuze popsterren. Ze worden ontdekt en bij elkaar geplaatst door het Belgische producersduo De Coster and Wilde. En daarna gaat het snel.

Chemie

Wanneer Ray en Anita samen in de studio terecht komen, blijkt er al snel een chemie tussen de twee te zijn. De Coster en Wilde leveren de ene na de andere track aan die door beiden vakkundig verwerkt worden tot een grote hit. Get Ready For This is in Engeland direct een succes en komt zelfs op een tweede plaats in de hitlijsten terecht, achter Everything I Do (I Do It for You) van Bryan Adams. Daarna volgt de rest van Europa al snel. De samenwerking in de studio lijdt uiteindelijk tot het album Get Ready, dat wereldwijd meer dan 2,6 miljoen keer over de toonbanken gaat. Mede dankzij internationale hits als Twilight Zone, Workaholic en The Magic Friend staat 2 Unlimited aan het begin van een periode van housemuziek die de jaren '90 zal domineren.

No Limits

In 1993 verschijnt het tweede album No Limits. De eurohouse-scene is dan al zoetjesaan richting haar hoogtepunt aan het groeien en 2 Unlimited groeit daarin mee. Hun grootste hit No Limit eindigt in niet-minder-dan 8 landen op de 1e plaats en ook opvolgers Tribal Dance, Faces en Maximum Overdrive leggen geen windeieren.

Met 3 miljoen verkochte stukken is No Limits het best verkochte album van 2 Unlimited. Op de MIDEM-conventie kreeg de groep 80 gouden en platina awards uit 26 verschillende landen. Bovendien wonnen ze de award voor World's Best-Selling Benelux Act in 1993.

De populariteit van 2 Unlimited blijkt ook wanneer er covers gemaakt worden van de muziek. In jingles voor radio- en tv-programma's zijn veel samples te horen en er wordt zelfs een smurfen-versie van No Limit onder dezelfde titel uitgegeven. Hoewel de naam van Irene Moors wel op de singles prijkt is zij hier zelf niet op te horen.

Luister hieronder naar de 90s-klassieker:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Top 90's

NPO Radio 2 staat van 7 t/m 11 november volledig in het teken van de jaren ’90. Tussen 09.00 en 20.00 uur hoor je vijf dagen lang de mooiste nummers uit de 90’s voorbijkomen. Lees hier meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie