Programma

Errol Brown overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Errol Brown overleden

Het management van Errol Brown melde aan BBC dat de zanger woensdag 6 mei is overleden. NPO Radio 2 blikt terug op zijn muzikale carri

71 jaar

Errol Brown overleed aan de gevolgen van leverkanker en werd 71 jaar. Hij bracht zijn laatste dagen door in zijn huis op de Bahama's.

Hot Chocolate

Errol Brown was de zanger van pop/soulband Hot Chocolate die in de jaren 70 en 80 veel grote hits scoort met o.a. 'You Sexy Thing', 'Every 1's A Winner' en 'It Started With A Kiss'. Hot Chocolate debuteert in 1970 op het Apple-label van de Beatles.

Demo

Dankzij de goedkeuring van John Lennon krijgt Hot Chocolate een kans op succes. In 1969 verandert de Jamaïcaanse zanger Errol Brown de tekst van het nummer 'Give Peace A Chance' en maakt er een reggeanummer van. Als hij het wil uitbrengen, wordt hem uitgelegd dat zoiets niet mag zonder toestemming van de auteur. Wat doe je dan? Je stuurt je demo op naar de auteur (John Lennon).

Gratie van Lennon

Lennon is erg gecharmeerd van de variant van Brown en biedt aan het nummer uit te brengen op het Apple-label. De bandnaam 'The Hot Chocolate Band' wordt bedacht door een secretaresse bij Apple en wordt later veranderd in Hot Chocolate.

'You Sexy Thing'

De band brengt in 15 jaar tijd zo'n dertig hits uit en scoort in Engeland in ieder van die 15 jaren een nummer één hit. Het nummer 'You Sexy Thing' wordt in veel reclames en films gebruikt en geldt inmiddels als hun klassieker.

Buckingham Palace

De populariteit van Hot Chocolate reikt zelfs tot in koninklijke kringen. Voorafgaand aan het huwelijk van Prins Charles en (Lady) Diana Spencer treedt Hot Chocolate op bij een receptie in Buckingham Palace.

Tijd voor familie

De band gaat in 1985 uit elkaar, omdat Brown meer tijd met zijn gezin wilt doorbrengen. Maar in 1990 en 1993 maakt hij een kleine solo comeback. Hij zingt bij een aantal tv-optredens de oude Chocolate hits. The Full Monty , waarin 'You Sexy Thing' als stripteasenummer voorkomt, zorgt in 1997 voor een korte heropleving van de populariteit van de band.

Errol Brown bedankt voor de wonderlijke muziek!

Ster advertentie
Ster advertentie