Programma

Anne van der Ven helpt mensen zich te verdiepen in racisme

  1. Nieuwschevron right
  2. Anne van der Ven helpt mensen zich te verdiepen in racisme

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen Domme Vragen Bestaan Wel praten One'sy Muller en Vinny Tailor met Anne van der Ven over racisme.

Anne van der Ven is de initiatiefnemer van de website Wit Huiswerk. Ze noemt het zelf ‘een onvolledig naslagwerk voor witte mensen die zich in hun strijd tegen racisme willen verdiepen.’ Aan One’sy en Vinny vertelde Anne wanneer ze zich er voor het eerst van bewust was dat er verschil was in hoe zij als witte vrouw werd behandeld ten opzichte van haar gekleurde vrienden. Ook deelde ze hoe ze zich zelf is gaan verdiepen in racisme en de dingen die zij wel eens heeft gezegd of gedaan die racistisch zijn.

#2 - Racisme: Anne van der Ven (Wit Huiswerk) (S02) - Domme Vragen Bestaan Wel

Domme Vragen Bestaan Wel

In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken One'sy Muller en Vinny Tailor samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen. Dus wil je weten wat je niet moet vragen aan iemand die net gehoord heeft dat ‘ie kanker heeft? Waarom iemand die dik is niet op jouw dieetadvies zit te wachten? En ben je benieuwd wat een homo wél wil horen? Luister dan naar Domme Vragen Bestaan Wel!

Meer podcasts van NPO Radio 2

Naast deze podcast van One'sy en Vinny hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Foto omslag: Rob Kluitberg

Ster advertentie
Ster advertentie