Programma

D

  1. Nieuwschevron right
  2. D

Muziekliefhebbers zijn naarstig op zoek naar d

Half Spaans-half Duits

Het liedje staat nog niet overal op de radar, maar in Italië en Zwitserland stond Alvaro Soler al op nummer 1 met zijn debuutsingle. De 24-jarige zanger is half Spaans-half Duits en bracht verleden maand in een aantal Europese landen zijn eerste album Eterno Agosto uit. Het liedje klinkt alsof het geschreven is aan het strand met een biertje erbij, maar dat is niet zo, vertelt Alvaro in Aan De Slag!. "Je zou het denken, maar het is geschreven in Berlijn."

Verschillende culturen

"Het liedje gaat over een ervaring die ik had toen ik jong was", wijdt de zanger uit over 'El Mismo Sol'. "Ik heb zeven jaar in Tokio gewoond en ik heb daar veel over verschillende culturen geleerd. Berlijn is ook erg internationaal ingesteld. Je maakt makkelijk contact door middel van muziek, waar je ook vandaan komt. Binnen een paar minuten heb je een band. Dat is wat dit liedje betekent: we leven allemaal onder dezelfde zon."

Conchita Wurst

Het nummer 'El Mismo Sol' klinkt ultiem zomers, inclusief Spaanse gitaar, accordeon en flamencoklapjes. Alvaro Soler schreef het liedje samen met Simon Triebel (die als lid van de band Juli enkele Top 40-hits had in Duitsland) en Ali Zuckowski, die heeft meegeschreven aan het winnende songfestivalnummer van Conchita Wurst, 'Rise Like A Phoenix'.

Dus uitgeroepen tot de Aan De Slag!-zomerhit van 2015: 'El Mismo Sol'

Meer zomerhits in de Spotify-lijst

Bart Arens belicht deze zomer elke dag een potentiële zomerhit in zijn ochtendprogramma Aan De Slag!, dus luister tussen 9.00 en 12.00 uur als je wil weten welke er vandaag voorbij komt. Heb je er een paar gemist? Geen nood, Bart heeft namelijk ook een Spotify-lijstje samengesteld!

Aan De Slag
ma-vr: 09:00 - 12:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie