Programma

Albums vieren verjaardag

  1. Nieuwschevron right
  2. Albums vieren verjaardag

Grootse albums, zoals The Bends van Radiohead, vieren dit jaar een bijzondere 'leeftijd'. Hoog tijd dus voor een muzikale terugblik.

Radiohead: The Bends (1995)

radiohead the bends.jpg

Met hun tweede album The Bends (1995) liet Radiohead horen dat zij na hun hitsingle 'Creep' nog lang niet uitgezongen waren. Op deze plaat laten de muzikanten een eigen geluid horen en het album is een mooie aanloop tot hun succesvolle plaat OK Computer.

Oasis: (What's The Story) Morning Glory? (1995)

What's the story morning glory.jpg

(What's the Story) Morning Glory? (1995) gaat meer dan 22 miljoen keer over de toonbank. Het is het tweede album van Oasis en staat tien weken op de eerste plaats in de Engelse albumlijst. Het album is vandaag de dag nog steeds een feest om naar te luisteren.

U2: Boy (1980)

Boy.jpg

Vijfendertig jaar geleden brengen de mannen van U2 hun eerste studioplaat uit; Boy. Na al die jaren is de band nog steeds niet weg te denken in de muziekwereld.

Bruce Springsteen: The River (1980)

Bruce Springsteen The River

The River (1980) is het vijfde studioalbum van Bruce Springsteen aka 'The Boss'. Het nummer 'The River' staat al jaren in de Top 2000 en is dus nog lang niet verjaard.

Fleetwood Mac: Fleetwood Mac (1975)

Fleetwood Mac.jpg

Fleetwood Mac (1975) (ook bekend als het 'witte album') is eigenlijk het tweede gelijknamige album van de band. Hun debuutplaat uit 1968 had dezelfde naam, maar toen speelde Lindsey Buckingham en Stevie Nicks nog niet mee.

Pink Floyd: Wish You Were Here (1975)

Wish you Were Here.jpg
Wish You Were Here
(1975) is een eerbetoon aan bandlid Syd Barrett die Pink Floyd daarvoor verlaten heeft. In het nummer 'Shine On You Crazy Diamond' verwerken de bandleden het vertrek van Barrett.

The Beatles: Let It Be (1970)

Let It Be.jpg

The Beatles waren al uit elkaar toen Let It Be (1970) uitkwam, maar er waren nog opnames van het filmproject Let It Be en materiaal uit de Get Back-sessies. Het was de laatste plaat van de legendarische muzikanten. In 2015 mag het album alweer 45 muzikale kaarsjes uitblazen!

Van welke plaat vier jij dit jaar het bestaan?

Ster advertentie
Ster advertentie