Programma

Ray Davies brengt tragiek en succes samen in 'Celluloid Heroes'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ray Davies brengt tragiek en succes samen in 'Celluloid Heroes'

In een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo vertelt de legendarische Ray Davies over de beginjaren van The Kinks en het nummer 'Celluloid Heroes'.

The Kinks waren in hun tijd een unieke band. Het was geen leuke boyband, maar een agressieve band. "We waren anders dan de rest", vertelt Ray Davies. De leadzanger legt uit dat ze te apart waren voor de Amerikaanse markt. "Ik denk dat ze vanwege de manier waarop we werkten en speelden dachten dat het gevaarlijk zou uitpakken. Maar kijk, zo gevaarlijk zie ik er niet uit", vertelt Ray lachend.

Hollywood

Ray schreef het nummer 'Celluloid Heroes' voor het album Everybody's In Showbiz. Om de sound van het nummer te creëren, bewerkte de band hun speakers met scheermesjes om deze meer te laten trillen. Pedalen hadden ze namelijk nog niet. "Nu is er zoveel harde muziek dat het niet meer zo opvalt, maar die geweldige riff van mijn broer heeft nog steeds iets", vertelt Ray. Inspiratie voor de track deed hij op bij de Hollywood Boulevard. "Hollywood is een rommelige plek van mooie mensen en mooie films, maar ook van tragiek. Ik wilde die tragiek, het succes en de mislukking samenbrengen in dat nummer", vertelt Ray.

Bekijk hieronder de hele aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000 a gogo

Je ziet iedere donderdag een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo op YouTube.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie