Programma

Aerosmith-drummer wil terug in band via rechtszaak

  1. Nieuwschevron right
  2. Aerosmith-drummer wil terug in band via rechtszaak

Joey Kramer heeft een rechtszaak aangespannen tegen de leden van Aerosmith, omdat hij niet terug mag komen bij de band na zijn blessure.

De drummer, die al 50 jaar in de iconische rockgroep zit, moest vorig jaar tijdelijk stoppen met spelen vanwege lichte blessures. In de tussentijd is hij door een drum technicus vervangen. Hij beweert nu dat zodra hij in staat was terug te keren hem werd gevraagd om auditie te doen en dat hij nu niet is toegelaten. Het blad TMZ meldt dat Kramer juridische stappen heeft ondernomen om zijn terugkeer wel voor elkaar te krijgen. Zo om hopelijk aan te sluiten bij het optreden van de band tijdens de Grammys op 26 januari.

'Dit gaat niet om geld'

Joey Kramer laat in een statement weten: "Dit gaat niet om geld. Ik krijg de kans om samen met mijn collega's te worden erkend, voor onze collectieve, levenslange bijdragen aan de muziekindustrie." Hij laat verder weten dat hij de auditie goed had gedaan en dat hij zelfs beter was dan zijn tijdelijke vervanger. "Om verwijderd te worden van mijn rechtmatige plek op het podium om ons succes te vieren - een succes dat mijn eigen levenswerk erkent, is gewoon verkeerd."

Reactie van Aerosmith

Aerosmith heeft ook een reactie gegeven op de rechtszaak: "Joey Kramer is onze broer. Zijn welzijn is van het grootste belang voor ons. Hij is echter de afgelopen 6 maanden, naar eigen zeggen, emotioneel en fysiek niet in staat geweest om met de band op te treden. We hebben hem gemist en hebben hem aangemoedigd om ons weer te vergezellen om vele keren te spelen, maar blijkbaar heeft hij zich daar niet klaar voor gevoeld. Joey heeft nu tot het laatste moment gewacht om onze uitnodiging te accepteren, waardoor we helaas geen tijd hebben voor noodzakelijke repetities tijdens de Grammy-week. We zouden hem, onszelf en onze fans slecht doen om hem te laten spelen. Dit vanwege onvoldoende tijd om zich voor te bereiden en te repeteren."

Top 2000

Aerosmith stond dit jaar twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Met 'Dream On' op 238 en 'I Don't Miss A Thing' op nummer 578.

Hoe deden de nummers van Aerosmith het verder in vergelijking met vorig jaar? Check het op onze Top 2000-statistiekensite.

Foto omslag: ANP


Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie