Programma

Dit is het verhaal achter ‘Bad Guy’ van Billie Eilish

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het verhaal achter ‘Bad Guy’ van Billie Eilish

‘Bad Guy’, afkomstig van Eilish’ debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?, domineert al maandenlang alle toplijsten in de wereld. De track klinkt angstaanjagend spannend, maar welk verhaal gaat er nu echt schuil achter deze grote hit?

‘Een echte bad guy noemt zichzelf niet zo’

In een interview met radiostation 102.7KIISFM vertelt Billie dat ze in het nummer vooral de draak steekt met mensen die typetjes maken van zichzelf. “Mensen die continu de drang hebben om anderen te vertellen wat voor persoon ze zijn, zijn dit vaak juist niet. Bijvoorbeeld; mensen die zeggen dat ze altijd maar aan het werk zijn. Of mensen die zichzelf een bad guy noemen. Dit zijn vaak juist de mensen die geen vlieg kwaad doen. Ik weet dat omdat ik vroeger zelf ook zo was en helemaal geen slechte dingen deed. Echte bad bitches hebben niet eens door dat ze het zijn.”

‘Bad Guy’

In het nummer zingt ze over alle verschillende persoonlijkheden die mensen zichzelf geven:

So you're a tough guy // Like it really rough guy
Just can't get enough guy // Chest always so puffed guy
I'm that bad type // Make your mama sad type
Make your girlfriend mad tight // Might seduce your dad type
I'm the bad guy, duh.

Billie Eilish

Billie Eilish O'Connell groeide op in Los Angeles, California. Samen met haar broer Finneas neemt ze liedjes op in zijn oude kinderkamer. In 2015 kwam haar eerste single ‘ocean eyes’ uit en in 2018 brak ze internationaal door met single ‘when the party’s over’. De Amerikaanse zangeres is pas zeventien jaar oud, maar heeft al ongeteld veel successen op haar naam staan. In maart 2019 bracht Billie haar eerste officiële album uit dat ze op Lowlands 2019 voor het eerst in Nederland ten gehore bracht.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie