Muzieknieuws

Billie Eilish brengt derde studioalbum HIT ME HARD AND SOFT uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Billie Eilish brengt derde studioalbum HIT ME HARD AND SOFT uit

Billie Eilish brengt vandaag samen met broer Finneas haar derde studioalbum uit. De zangeres koos ervoor om geen singles uit te brengen in aanloop naar de release, zodat fans HIT ME HARD AND SOFT in één keer kunnen ontdekken.

Billie Eilish’ HIT ME HARD AND SOFT is een verzameling van tien niet eerder uitgebrachte tracks.

HIT ME HARD AND SOFT

Voor dit nieuwe album schakelt Eilish - net als bij haar vorige albums When We All Fall Asleep Where Do We Go en Happier Than Ever – de hulp in van haar broer, producer Finneas. "We zijn eraan begonnen in het najaar van 2022, maar we hadden het eerste nummer pas tegen het eind van 2022 af: openingssong Skinny. Meteen daarna hebben we Barbie-nummer What was I made for? gemaakt. Tegen mei 2023 was alles geschreven", verklaart de zangeres Eilish na de release.

In HIT ME HARD AND SOFT bezingt de 22-jarige wereldster zaken die haar bezighouden, zoals geaardheid, persoonlijke groei en fysieke verschijning. "Ik heb het gevoel dat dit album mij is", vertelt de Amerikaanse zangeres in een interview met Rolling Stone. "Het is geen personage. Het voelt als de When We All Fall Asleep, Where Do We Go?-versie van mij. Het voelt als mijn jeugd en wie ik was als kind." Met het album keert Eilish terug naar "het meisje dat ik was. Ik heb om haar gerouwd", zegt ze.

Luister Billie Eilish' nieuwe album hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Net zoals veel leeftijdgenoten is Billie Eilish erg begaan met het klimaat. Bij het maken en uitbrengen van HIT ME HARD AND SOFT probeert ze verspilling te minimaliseren. Alle fysieke uitgaven worden daarom uitgebracht in beperkte varianten en met volledig recyclebare materialen.

Tour

Ter ere van haar langverwachte derde studioalbum, heeft Billie Eilish ook nieuwe optredens aangekondigd voor haar HIT ME HARD AND SOFT: THE TOUR. De zangeres doet ook Nederland aan met drie shows in de Ziggo Dome. Op 4, 5 en 7 mei 2025 staat Billie Eilish op het Amsterdamse podium.

Ster advertentie
Ster advertentie