Programma

The Doors-bandleden herdenken Ray Manzarek

  1. Nieuwschevron right
  2. The Doors-bandleden herdenken Ray Manzarek

De overgebleven twee bandleden van The Doors zullen samen een eerbetoon brengen aan de in mei overleden Ray Manzarek.

Hommage

Dit heeft Robby Krieger, gitarist van The Doors, aangekondigd. Volgens hem is het plan om samen met John Densmore, voormalig drummer van de band, live een hommage te brengen aan The Doors-toetsenist Ray Manzarek die in mei van dit jaar overleed aan galwegkanker.

Afscheid

Krieger is van plan om minimaal één optreden te geven, met de mogelijkheid om dit eventueel uit te breiden, en vertelde aan het muziekblad Rolling Stone: “We gaan één laatste show doen voor Ray en een groot afscheid houden. Dat zal óf het begin óf het einde worden van The Doors, maar welke van de twee het zal worden, weet ik nu nog niet.”

Herstel

Dit herdenkingsoptreden betekent een herstel in de relatie tussen de twee overgebleven bandleden. De muzikanten hadden in 2002 een aanvaring toen Krieger en Manzarek begonnen te toeren onder de naam The Doors Of The 21st Century.

Tegeneis

Dit leidde tot een rechtszaak van Densmore over het gebruik van de naam The Doors, wat weer zorgde voor een tegeneis tegen Densmore van 25 miljoen pond voor het weigeren van een miljoenendeal over het gebruik van nummers van The Doors voor commerciële doeleinden.

Foto: Wikimedia Commons

Ster advertentie
Ster advertentie