Programma

Hoe The Rolling Stones hit scoorden door cover te coveren

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe The Rolling Stones hit scoorden door cover te coveren

In New Orleans vertelt Irma Thomas het verhaal achter 'Time is on my side', een nummer geschreven door Jerry Ragovoy en als eerste opgenomen door jazztrombonist Kai Winding en zijn orkest in 1963.

Met nieuwe songteksten van Jimmy Norman neemt Irma Thomas in 1964 een eigen versie op.

'Zij hoorden mijn uitvoering'

Het is haar versie die The Rolling Stones uiteindelijk ook opnemen. "Ik heb er al last van dat mijn liedje door de The Rolling Stones werd gezongen en dat mensen dachten dat het van hen was sinds 1964", vertelt Thomas. "Zij hoorden mijn uitvoering voordat ze besloten het zelf op te nemen. Ik werd het beu om dat uit te leggen en heb het al heel lang niet meer gezongen."

Een teleurstelling

In 1964 is Thomas op tournee in Engeland. In het publiek zijn aanwezig? Mick en Keith van The Rolling Stones. Ze geven bij de zangeres aan dat ze haar versie van het nummer zo mooi vinden en het graag ook opnemen. "Maar toen had je wat ze hier in de Verenigde Staten de 'Britse Invasie' noemen", legt Thomas verder uit. "Ik klom al op in de hitlijst, maar toen hun single uitkwam van een Britse band vloog die meteen naar de top-10 en was mijn versie snel vergeten. Dat was wel een teleurstelling. Maar dat is showbizz." Wat vindt ze van de versie van The Rolling Stones? "Je moet een noot meer dan een paar tellen kunnen vasthouden en de melodie zit bij hem wel snor. Zij deden het op hun manier en ik op de mijne. Het is een ander vocale invulling. Ik zeg altijd: 'Mick kan niet zingen, maar strijkt wel de centen op."

Zou ze ooit met The Rolling Stones kunnen zingen? Je hoort 't hieronder in een nieuwe Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stond alleen de versie van The Rolling Stones in de Top 2000 op positie 1641.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie