Programma

Duurzame Diva's op stap

  1. Nieuwschevron right
  2. Duurzame Diva's op stap

Ook op deze laatste dag van Het Groene Station gaan Duurzame Diva's Simone en Carine weer op pad om te kijken bij duurzame initiatieven in het land.

Het thema van vandaag is energie en daarom is Simone Walraven bij Mijnwater en gaat Carine kijken bij Vandebron. Twee bedrijven die op een duurzame manier energie produceren.

Simone bij Mijnwater

Duurzame Diva Simone duikt onder de grond bij Mijnwater. Hier produceren ze duurzame energie met mijnwater dat zich diep onder de grond bevindt. Maar hoe ziet het er daar onder de Limburgse grond precies uit en hoe doen ze dat eigenlijk?

Simone Walraven

Energie uit het water

Simone neemt ook een kijkje bij watermolen Volmolen in Riethoven. Deze molen aan de rivier de Dommel haalt energie uit het water van de rivier.

Simone Mijnwater.jpg

De marktplaats voor duurzame energie

Carine is bij een pluimveeboerderij met op het dak alleen maar zonnepanelen. De energie die de boer niet nodig heeft, zet hij op Vandebron. Een soort marktplaats voor duurzame energie.

Carine pluimveeboerderij.jpg

Powerwindow

Carine is in Amsterdam op de tiende verdieping van een groot kantorenpand met Ferdinand Grapperhaus. Hij bedacht de Powerwindow, een raam waarmee je stroom kunt opwekken.

DOWNLOAD HIER DE NPO GROEN APP EN DOE MEE!

Het Groene Station
5 t/m 9 oktober
Stationshal van treinstation Utrecht CS
Download de NPO Groen app voor iPhone & Android

Ster advertentie
Ster advertentie