Programma

Robert Plant jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Robert Plant jarig

Wie jarig is moet ge

Hoogtepunten buiten Led Zeppelin

We kennen Plant natuurlijk als zanger, songschrijver en frontman van het grote en legendarische Led Zeppelin. Maar, na het uiteenvallen van de band gaat hij in 1982 solo verder en werkt met verschillende artiesten samen, steeds zoekende en naar de combinatie van verschillende stijlen. Bekijk hieronder vijf hoogtepunten uit de carrière van Robert Plant buiten Led Zeppelin.

'You Better Run'

Zanger Ray Charles is altijd een groot voorbeeld geweest voor Plant. Nog voor het Led Zeppelin-tijdperk covert hij 'You Better Run' van Young Rascals, en daarop is goed de invloed van Charles te horen!

'Big Log'

De single 'Big Log' van het album The Principle Of Moments (1983), is de eerste Top 40-hit die Plant scoort in Engeland en Amerika. Dit succes geeft hem genoeg zelfvertrouwen om voor het eerst solo te touren. Tijdens die tour drumt niemand minder dan Phil Collins in de band.

'Down To The Sea'

Plant is tijdens zijn solo-carrière steeds op zoek naar nieuwe muzikale combinaties. Hij experimenteert met het mixen van rock, blues, country, folk, pop en wereldmuziek. Een voorbeeld hiervan is 'Down To The Sea' van het album Fate Of Nations uit 1993.

'Life Begin Again'

De samenwerking met Afro Celt Soundsystem inspireert Plant waarschijnlijk tot zijn album Lullaby… and the Ceaseless Roar (2014). Maar hier begon het in 2001 dus mee:


'Please Read The Letter'

Plant brengt in 1998 samen met zijn oude bandmaatje Jimmy Page het album Walk Into Clarksdale uit, met daarop het nummer 'Please Read The Letter'. Jaren later neemt Plant het nummer opnieuw op met bluegrass ster Alison Krauss voor Raising Sand. Dit album wint een Grammy in de categorie 'Album Of The Year' in 2008.

Ster advertentie
Ster advertentie