Programma

Wat doet Meat Loaf niét voor de liefde?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat doet Meat Loaf niét voor de liefde?

Na het luisteren naar 'I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)' vraagt iedereen zich natuurlijk af: 'Wat zou hij dan niét doen voor de liefde?' Wij hebben het antwoord gevonden!

'Hoe kunnen ze het niet raden?'

De grote verwarring onder het publiek kwam bij hem als een verrassing, omdat hij zeker was dat mensen het wel konden raden. Tijdens een interview met de Yahoo! talkshow vertelt Meat Loaf over een discussie met de schrijver van het nummer, Jim Steinman. "Tijdens het opnemen van het nummer zegt Jim: 'Mensen gaan niet raden wat 'dat' is'", vertelt Meat Loaf. "Waarop ik zei: 'Natuurlijk wel. Hoe kunnen ze het niet raden?' Jim reageert met: 'Ze gaan het echt niet raden'." Uiteraard blijkt Jim Steinman gelijk te hebben. Jaren later zitten er nog steeds mensen in de knoop met het raadsel.

Het antwoord ligt vlak voor je neus

In 2014 vertelt Meat Loaf het verhaal achter zijn mysterieuze hit 'I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)'. "Het is de zin voor elk refrein", vertelt Meat Loaf tijdens eenYahoo! talkshow. "Het probleem ligt bij de manier hoe Jim Steinman graag schrijft, waardoor je weer vergeten bent wat de zin was voordat je bij de 'behalve dat' komt."

Wat doet hij niet voor liefde?

Deze zinnen zingt Meat Loaf vlak voor het refrein. Vervolgens zingt hij in het refrein dat hij deze dingen vooral niét zou doen.

- "Ik zou nooit vergeten hoe je nu voelt"
- "Ik zou mezelf nooit vergeven als we vanavond niet er vol voor gaan"
- "Ik zou het nooit beter doen dan ik het nu met jou doe"
- "Ik zou nooit stoppen met elke nacht over jou dromen"

Aan het einde komt er een vrouwenstem die zingt over haar angst om Meat Loaf kwijt te raken. Waarop hij reageert met de woorden 'maar dat doe ik niet'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000

'I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)' staat op plek 645 in de Top 2000.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie