Programma

Depeche Mode verbluft met liveversie van 'Enjoy The Silence' in Berlijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Depeche Mode verbluft met liveversie van 'Enjoy The Silence' in Berlijn

Iedere week blikken we terug op een oud legendarisch optreden dat je gezien moet hebben. Omdat Depeche Mode-frontman Dave Gahan vandaag jarig is, delen we graag dit optreden met je.

We hebben het over het optreden van Depeche Mode in Berlijn op 27 november 2013. Op de setlist prijkt natuurlijk ook klassieker ‘Enjoy The Silence’, de nummer 151 in de Top 2000 in 2019. Frontman Dave draait tijdens het optreden in het rond alsof zijn leven er vanaf hangt en zijn zweet raakt ongetwijfeld de gelukkige mensen die een plekje vooraan hebben weten te bemachtigen. Luidkeels wordt er meegezongen met de synthpop van Depeche Mode.

Live in Berlijn

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Enjoy The Silence’

Maar waar zingen we over als we meeblèren met het nummer? De track gaat over een relatie waarin het gevoel veel belangrijker is dan de woorden. Woorden zijn soms overbodig en doen vaak meer pijn dan goed, vandaar de titel ‘Enjoy The Silence’. Het nummer klonk voordat het uitkwam echter heel anders. Op de eerste demo hoor je eigenlijk alleen een harmonium en de zang van Martin Gore, die vrijwel alle liedjes van de band schrijft. Zo krijgt 'Enjoy The Silence' een heel andere sfeer dan de klassieker in de Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Depeche Mode Live in Berlin

Meer zien van het optreden van Depeche Mode in Berlijn van 2013? Dat kan! De band heeft namelijk samen met Nederlandse regisseur Anton Corbijn een filmregistratie van het concert gemaakt genaamd Depeche Mode Live in Berlin. Het is trouwens niet de eerste keer dat die twee samenwerken. Anton Corbijn regisseerde meerdere videoclips van Depeche Mode, waaronder deze clip van 'Personal Jesus'.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie