Programma
PowNed

Prince en Sheena Easton sluiten met U Got The Look een levenslange vriendschap

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Prince en Sheena Easton sluiten met U Got The Look een levenslange vriendschap

Wat begint als een samenwerking tussen twee succesvolle soloartiesten eindigt in een bijzondere vriendschap. Desiree van der Heiden vertelt je in een nieuwe Duet Dinsdag alles over U Got The Look van Schots-Britse zangeres Sheena Easton en Amerikaanse popsensatie Prince.

Als Prince en Easton elkaar in 1984 ontmoeten, hebben ze alle twee een succesvolle carrière als soloartiest. "En hoewel Prince het nummer eigenlijk voor zichzelf had geschreven, veranderde hij van gedachte toen hij Sheena hoorde zingen. Hij was zo onder de indruk dat hij haar spontaan vroeg om een van zijn nieuw geschreven nummers te zingen."

In het diepe

Desiree laat horen hoe Easton zich dat moment herinnert: "Ik herinner me dat hij een ruwe demo speelde, waarin hij de melodie zong. Ik had het maar twee keer gehoord toen hij zei: 'Kom op, zing het.' Ik vroeg: 'Kan ik de cassette meenemen en het leren.' Hij reageerde: 'Nee, je kent de melodie. Ga het nu maar zingen. Ik wil een spontane interpretatie horen.' Dus ik ging naar binnen en vertolkte het nummer op mijn manier en ik herinner me dat toen ik klaar was dat hij naar me keek en zei: 'Dat is heel anders, maar ik vind het heel goed.'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hechte vriendschap

Zoals je hoort is het resultaat een nummer waarin de twee elkaar flink uitdagen en met elkaar flirten. "Het is dan ook niet voor niks dat heel veel mensen dachten dat ze een koppel waren", vertelt Desiree. Maar de twee zijn gewoon goede vrienden. Volgens de zangeres doet Prince ook na het nummer zijn best om haar te motiveren en beter te maken. En dat kun je horen in de samenwerkingen die volgen. "Later hebben ze namelijk nog veel meer samengewerkt, bijvoorbeeld op het nummer Eternity, dat Prince voor haar schreef, of The Arms of Orion dat ze samen zongen en ook nog op de soundtrack van de film Batman verscheen."

DagNacht

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het vroege ochtendprogramma DagNacht (PowNed), van 04.00 tot 06.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie