Programma

Tom Morello covert Highway To Hell met Bruce Springsteen en Eddie Vedder

  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Morello covert Highway To Hell met Bruce Springsteen en Eddie Vedder

Tom Morello heeft een cover van AC/DC-klassieker Highway To Hell opgenomen. Daarbij schakelt de gitarist hulp in van twee andere legendes: Bruce Springsteen en Eddie Vedder.

Toen de reünietournee van Rage Against The Machine vanwege de coronacrisis werd uitgesteld, bleef Tom Morello niet stilzitten. De gitarist begon te werken aan zijn album The Atlas Underground Fire, dat op 15 oktober verschijnt. De eerste single van de plaat is een cover van AC/DC's Highway To Hell, met gastoptredens van Bruce Springsteen en Eddie Vedder.

Bezoek aan het graf van Bon Scott

Morello raakte geïnspireerd toen hij een bezoek bracht aan het graf van Bon Scott, de in 1980 overleden zanger van AC/DC. Wanneer de gitarist in 2014 als invaller mee is op tournee met Bruce Springsteens E Street Band, speelt hij het nummer een aantal keren live. Dat gebeurt ook bij een optreden in Australië, waar Eddie Vedder op dat moment toert. Springsteen nodigt de Pearl Jam-zanger uit om mee te doen met Highway To Hell.

En nu is er ook een studioversie van de AC/DC-cover. "Ik vroeg me af hoe de meest venijnige versie van dit nummer zou klinken in 2021", vertelt Morello aan Variety. "Ik zette een behoorlijk rockende demo in elkaar met producer Zakk Cervini en stuurde hem naar Bruce en Eddie, en daarna begon ik te duimen. Dit is wat we terugkregen: een van de beste rock & roll-nummers aller tijden, gezongen door twee van de beste rock & roll-zangers aller tijden, en dan speel ik een gierende solo. Thank you and good night."

Beluister de cover van Highway To Hell hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog meer gasten

Springsteen en Vedder zijn overigens niet de enige gastartiesten die meewerken aan The Atlas Underground Fire. Op het album schakelt Morello ook de hulp in van onder anderen Chris Stapleton, Damian Marley, Mike Posner en Bring Me The Horizon.

Highway To Hell in de NPO Radio 2 Top 2000

AC/DC's Highway To Hell is een vaste waarde in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2020 staat het nummer op de 78ste plek in de lijst. Overigens heeft Morello met Rage Against The Machine een hogere notering te pakken: met Killing In The Name staat hij op 51.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie