Programma

Rik van de Westelaken over zijn nieuwe rol als presentator van Wie is de Mol?

  1. Nieuwschevron right
  2. Rik van de Westelaken over zijn nieuwe rol als presentator van Wie is de Mol?

Op 5 januari begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? mét een gloednieuwe presentator: Rik van de Westelaken.

Oefenen met de laptop

Rik neemt het stokje over van Art Rooijakkers, en dat zijn nogal grote schoenen om te vullen. Het nieuwe seizoen is daarom niet alleen spannend voor de kandidaten, maar ook voor de nieuwe presentator. Om wat van zijn eigen spanning weg te nemen, besloot Rik daarom vooraf een keer te oefenen met de laptop die aangeeft of een kandidaat mag blijven of naar huis moet. Een slimme keuze, want dat ging niet meteen goed: “Ik weet nog dat bij de eerste keer proberen, dat hij vastliep. En ik dacht: ‘Nee!’. Dit moeten we niet hebben”, vertelt hij in Jan-Willem Start Op.

Het spannendste moment voor Rik van de Westelaken als nieuwe presentator van WIDM

Van kandidaat naar presentator

​Zelf is Rick ook kandidaat geweest van het programma en dat maakt het niet minder spannend. “Voor het eerst kwam ineens het gevoel terug van toen ik zelf kandidaat was. Dat gevoel hebben jullie ook gehad, dat je op die stoel zit en dat je niet wilt dat het over is. Dat je door bent, dat het spel nog doorgaat.” Ineens was hij zelf de persoon die kandidaten ging vertellen of ze door zijn of niet.

Quote

Voor het eerst kwam ineens het gevoel terug van toen ik zelf kandidaat was.

Sausje van Rik

Of Rik het anders gaat doen dan Art Rooijakkers? “Dat is iets wat ik moeilijk vind te zeggen, dat moeten jullie maar bepalen.” Rik van de Westelaken heeft zelf als kijker genoten van alle presentatoren van Wie is de Mol?. "Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik ben anders als die anderen en ik doe het op mijn manier. En ik hoop alleen maar dat iedereen dat bevalt."

Rik doet het op zijn eigen manier

Kijk het hele interview met Rik van de Westelaken hier terug:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie