Programma

Burgemeester Van der Laan legt werk neer

  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeester Van der Laan legt werk neer

De Amsterdamse burgemeester stopt per direct met werken. Hij lijdt aan kanker en heeft van zijn doktoren te horen gekregen dat hij uitbehandeld is.

Vaarwel

In de onderstaande brief aan alle Amsterdammers legt Van der Laan uit dat hij per direct zijn taken heeft neergelegd. Volgens een woordvoerder van Van der Laan wil de burgemeester zich de komende tijd op zijn gezin richten.

Lieve Amsterdammers,

'In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen. Aan dit poosje komt nu een einde.

Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen. Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen.

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.

Vaarwel,

Eberhard van der Laan

Quote

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar

Burgemeester Eberhard van der Laan

Hartverwarmende reacties

Van der Laan is in totaal zeven jaar burgemeester geweest van de Nederlandse hoofdstad. Naar aanleiding van zijn brief stromen de reacties binnen. Minister president Rutte noemt het verdrietig nieuws en roemt zijn moed en openheid, maar ook de rest van Nederland spreekt. Zo heeft een groep Amsterdammers een Facebook-event opgericht om burgemeester Van der Laan te eren. Ze roepen iedereen op om hem a.s. woensdag te bedanken bij de ambtswoning, met een oorverdovend applaus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Eberhart'

Jan-Willem Roodbeen heeft naar aanleiding van 'de brief waarvan je wist dat 'ie zou komen' een gedicht geschreven: 'Eberthart'. Hij leest 'm voor in de Roodshow:

Roodshow & Late Night Show
Dj: Jan-Willem Roodbeen
Ma t/m do: 22.00 - 00.00
Zo: 09.00 - 12.00

Ster advertentie
Ster advertentie