Programma

Luisteraars Platenbonanza doneren geld aan ernstig zieke Milan

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraars Platenbonanza doneren geld aan ernstig zieke Milan

De 3-jarige Milan lijdt aan de ernstige stofwisselingsziekte Niemann Pick C, ook wel kinder-Alzheimer genoemd. Om behandelingen te kunnen ondergaan is 60.000 euro nodig. Rob en Caroline helpen een handje.

Rob en Caroline hebben Kim, de moeder van de 3-jarige Milan, aan de telefoon. Zij vertelt dat er in Nederland nog geen behandeling is en zonder behandeling overlijdt Milan. In de Verenigde Staten zijn wel hoopgevende experimentele behandelingen in ontwikkeling, maar om daarmee aan de slag te kunnen is 60.000 euro nodig.

60.000 euro

Om geld in te zamelen, startte Kim een Gofundme. Rob en Caroline belden een week geleden ook al met Kim, toen stond de teller nog op 35.000 euro. Na Robs oproep steeg de teller naar 46.500 euro. Nu legt hij de lat nog wat hoger. Rob wil het bedrag van 60.000 euro in één uur bij elkaar zamelen en roept luisteraars op in Stenders Platenbonanza om te doneren. "Als iedereen die het kan missen nu vijf euro doneert, moet het lukken", vertelt Rob.

Beluister hier het gesprek tussen Rob en Kim:

Hope for Milan

Behaald

Nog geen half uur later konden Rob en Caroline het goede nieuws vertellen. Met hulp van de luisteraars, werd de 60.000 euro grens gepasseerd. En dat zorgde voor heel wat emotie. Kim: "Ik sta me een partijtje te janken. Ik ben jullie zo dankbaar, onze droom is eindelijk werkelijkheid geworden." Ook Rob wil de luisteraar bedanken: "NPO Radio 2 luisteraars, jullie zijn fenomenaal."

Rob vertelt Kim het goede nieuws:

Hope for Milan behaald

Stenders Platenbonanza

Je hoort Stenders Platenbonanza iedere maandag t/m donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie