Programma

Common Linnets te gast

  1. Nieuwschevron right
  2. Common Linnets te gast

Het is een jaar geleden dat het debuutalbum van The Common Linnets is uitgekomen. Vandaag geven ze bij Bart Arens een preview van hun nieuwe album!

Kip en het ei

Vanaf 25 september ligt II in de winkel, het tweede album van The Common Linnets. De nieuwe single 'Hearts On Fire' is vanaf vandaag uit en is direct de nieuwe NPO Radio 2 Top Song. "Het voelt een beetje alsof we al heel lang op een ei zitten, dat eigenlijk al uit is gekomen", omschrijft JB Meijers het voor het eerst laten horen van de nieuwe single. "Alsof er steeds een kuiken onder m'n kont aan het wiebelen is."

Internationaal succes

Dat The Common Linnets zoveel succes zou hebben, had Ilse DeLange voor het Eurovisie Songfestival nooit gedacht. "Ik had geen idee hoeveel impact zoiets heeft. Ik had zeker geen tweede album verwacht", vertelt ze aan Bart Arens. "Ik had altijd die internationale droom, maar toen het niet gebeurde legde ik het naast me neer. En toen kwam het opeens, na het Songfestival. Dan spring je natuurlijk meteen blind in die trein."

Uit de schaduw

JB Meijers wordt bij het grote publiek bekend als een van de gezichten van The Common Linnets, al is hij jarenlang actief in de muziek. "Het was de hoogste tijd dat hij uit de schaduw werd gehaald", zegt Ilse, al moet hij er zelf nog aan wennen. "Ik zie mezelf in de eerste plaats als muzikant. Het is gaat bij om de muzikale band die ik met Ilse heb en de Linnets." We komen ook achter een ander talent van JB: stemmetjes.

Preview

Bart Arens heeft het weer voor elkaar, hij heeft exclusieve previews van twee nieuwe singles van het album. "Niet, het is hem echt!" Beluister hier de fragmenten.

Wat is het ultieme country nummer volgens The Common Linnets? Je ziet het hier.

Ster advertentie
Ster advertentie