Programma

Mike en Anneke in gesprek met zangeres van Lacuna Coil

  1. Nieuwschevron right
  2. Mike en Anneke in gesprek met zangeres van Lacuna Coil

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast praten Mike en Anneke met Cristina Scabbia, zangeres van Lacuna Coil.

Mike Arntz en Anneke van Giersbergen beginnen deze podcast in het Italiaans omdat ze indruk willen maken op Cristina Scabbia, zangeres van Lacuna Coil, maar al snel gaan ze over in het Nederlands en wordt het interview met Cristina in het Engels gedaan.

Contact onderhouden met fans

Cristina praat over de Covid-19 situatie in Italië en hoe ze samen met de fans online het contact onderhield. Anneke en Cristina kennen elkaar nog uit het tour verleden en van beide kanten komen er 'Annekedotes' naar boven. Op vrijdag 25 juni komt het nieuwe album van Lacuna Coil Live at the Apocalypse uit en Cristina legt ons uit hoe het album tot stand is gekomen, voor welke tracks is gekozen en tot slot komen de tourplannen voor 2022 aan bod.

Jeugdherinneringen

Luisteraar Mark Teeuwsen is opgegroeid in 't Gooi en zat als metalhead in de schoolklas tussen de 'New Balance Kids' en de popfans. Jeugdherinneringen komen aan bod en Mark wil graag More Than A Man van de reli-rockers Stryper horen. Mark is zelf niet gelovig, maar vindt Stryper het symbool dat 'anders zijn' of 'anders in het leven staan' helemaal niks zegt over of je een goede muzieksmaak hebt. Net zoals je met een stropdas om, ook echt geen mindere headbanger bent.

Another Now is een relatief nieuwe band uit Eindhoven en maken keiharde metalcore. Mike en Anneke spreken met brulboei Stef Rikken, laten een paar fragmenten horen van het uitstekende album OMNI en draaien de track Program helemaal. Verder hoor je in deze aflevering muziek van onder andere Fear Factory, Paradise Lost en is Mike compleet onder de indruk van de symphonische black/ deathmetal band Eonian uit New York:

#13 - Gridare per Cristina Scabbia (Lacuna Coil)! (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie