Programma

Extra veel Leon Bridges

  1. Nieuwschevron right
  2. Extra veel Leon Bridges

De muziek van Leon Bridges is een mengeling tussen southern soul en gospel, een fijne combinatie voor een plaat die we deze week extra vaak draaien.

Sam Cooke, wie?

Leon Bridges is een singer/songwriter afkomstig uit Fort Worth, Texas. Als tiener is Bridges vooral geïnteresseerd in hiphop. Vooral de manier van bewoording en storytelling sprak hem aan. Voordat hij begint met soulmuziek, schrijft het nummer 'Lisa Sawyer' over zijn moeder. Na het horen van het lied vroeg een vriend aan Bridges of hij zich liet inspireren door Sam Cooke. De zanger heeft echter nog nooit van Cooke gehoord en begint dan pas met het beluisteren van soulmuziek op YouTube. Leon Bridges: 'After listening to it I started to realize that is where I was meant to be. I started asking myself, why aren’t there any other young black men making this kind of music?'

'Better Man'

Een betere man

Na dat inzicht begon de jonge zanger zelf met het maken van soulmuziek. Zijn nieuwe single 'Better Man' is afkomstig van het album Coming Home, dat in juni 2015 verwacht wordt. De toekomst van Bridges ziet er rooskleurig uit, met een Amerikaanse tour en verschillende Europese festivaldata op het programma. En nu is zijn 'Better Man' ook nog eens bekroond tot Top Song. Het lied gaat over een man die zijn geliefde niet juist heeft behandeld. Hij zingt dat hij een betere man voor haar wil zijn en vraagt haar om een tweede kans. Het nummer wordt nog eens extra versterkt door de bijbehorende zwart-wit videoclip.

Radio 2 Top Song Spotifylijstje

Ster advertentie
Ster advertentie