Programma

Jack Poels speelt soloalbum Blauwe Vear volledig in het Nederlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Poels speelt soloalbum Blauwe Vear volledig in het Nederlands

Rowwen Hèze-frontman Jack Poels heeft de nummers van zijn soloalbum Blauwe Vear opgenomen in het Nederlands. Dit deed hij naar aanleiding van het interview in de podcast Psychocandy waarin hij onlangs te gast was.

In de NPO Radio 2/VPRO-podcast vertelde presentator Lotje IJzermans aan Jack Poels dat ze hem eigenlijk niet goed verstaat wanneer hij zijn liedjes in het Noord-Limburgs dialect zingt.

Toen Jack na de opname in de auto terug naar huis zat, galmden de woorden van Lotje nog steeds in zijn hoofd. Hij vond het eigenlijk heel erg jammer. Het komt namelijk wel vaker voor dat hij aan mensen vraagt: 'Wat vond je ervan? Heb je het verstaan?' En dan is het antwoord geregeld: 'Nee, eigenlijk niet'.

Luister gelijk naar de podcast:

Blauwe Vear in het Nederlands

Daarom besloot Jack Blauwe Vear in zijn geheel in het Nederlands te spelen in zijn lege stamkroeg. Hij nam het hele optreden op en gisteren gaf hij daarvan alvast een voorproefje in Wout2Day. Jack speelde openingstrack 'In de achtertuin' voor het eerst in het Nederlands op de radio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En natuurlijk heeft hij het optreden in zijn stamkroeg niet voor niets opgenomen. Die bijzondere livesessie is nu in zijn geheel te beluisteren op YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Psychocandy

Met Psychocandy geeft Lotje IJzermans, bekend als dj van legendarische VPRO-radioprogramma's Nozems A Go Go en Villa 65, muziekliefhebbers met een alternatieve popsmaak een nieuw muzikaal thuis.

Wekelijks heeft Lotje een muzikant(e) te gast die een belangrijke muzikale invloed met de luisteraar deelt. Daarnaast deelt ze een breed scala aan eigentijdse bands en artiesten. Ze blikt ook terug naar invloedrijke muziek uit het verleden, onder meer met verhalen en legendarische opnamen uit het VPRO-archief.

Je vindt alle afleveringen van Psychocandy onder meer in onze gratis app, op Spotify en de andere bekende podcastplatormen:

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie