Programma

Nieuw album Adele klaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Adele klaar!

Het derde album van Adele zou eind november moeten verschijnen. Wat weten we er tot nu toe over?

Zwijgen als het graf

Aanvankelijk zou de opvolger van de succesplaten 19 en 21 al in mei 2014 uitgebracht moeten zijn, maar tussendoor kreeg Adele haar eerste kind. Ongeveer anderhalf jaar later moet de derde langspeler van de Britse zangeres dan eindelijk te beluisteren zijn, maar Adele zwijgt als het graf over de inhoud ervan. Dit wordt mogelijk de hoes:

Adele - 25.jpg

Niet goed genoeg

Schijnbaar had Adele het album, met de titel 25, zonder aankondiging online willen zetten, zoals ook Radiohead en Beyoncé dat eerder deden. Volgens een bron van de Britse krant The Mirror vond Adele het album op het laatste moment toch geen waardige opvolger van 21 en ging terug de studio in om het te perfectioneren.

Adele (twitterfoto).jpg

Ed heeft 'm ook nog niet gehoord

Het moet heel goed worden, dus. Dat is ook wat collega Ed Sheeran onlangs meldde op een Brits radiostation. "Ik heb de plaat zelf nog niet gehoord, maar iedereen die ik ken die eraan heeft meegewerkt, is bijzonder complimenteus", liet de singer-songwriter weten. "Blijkbaar is het héél goed!"

Topproducers aan boord

Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen, maar wie werken er dan mee aan haar derde plaat? Voor zover we nu weten, zaten in elk geval producers Danger Mouse (Gnarls Barkley, Gorillaz), Max Martin (Katy Perry, Britney Spears) en Ryan Tedder (OneRepublic, Gavin DeGraw) achter de knoppen.

Nieuwkomer uit Canada

Adele schreef haar liedjes niet alleen samen met de eerder genoemde producers, maar ook met onder meer de Canadese singer-songwriter Tobias Jesso Jr., die eerder dit jaar zijn debuutalbum Goon uitbracht. Op dat album werkte hij samen met Patrick Carney van The Black Keys en hitproducer Ariel Rechtshaid (Beyoncé, Charli XCX, Haim).

Maar géén Phil Collins

Het had maar een haar gescheeld of Phil Collins had zijn expertise verleend aan het derde album van Adele. De zangeres had het voormalige Genesis-lid een demo toegestuurd met de vraag of hij het wilde voltooien. Maar toen het liedje af was, kreeg hij haar niet te pakken. Ze zat in een verhuizing en toen ze Phil uiteindelijk terugbelde, had ze geen liedjes meer nodig.

Ster advertentie
Ster advertentie