Programma

'Eighties' Last Train Home van John Mayer is TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Eighties' Last Train Home van John Mayer is TopSong

Het was even wachten, maar John Mayer bracht vanmorgen eindelijk zijn nieuwe single uit. Je hoort hem komende week extra vaak, want het is de nieuwe NPO Radio 2 TopSong!

Hij is weer terug van weggeweest! Na vier jaar komt John Mayer eindelijk met een nieuw album, waarvan vanmorgen de eerste single, Last Train Home, is uitgekomen. Het nummer laat je wanen in jaren tachtig-sferen met Toto-achtige synthesizers en een Phil Collins-beat, net als de nostalgische, eighties-geïnspireerde albumhoes.

Sob Rock

Het laatste album wat Mayer uitbracht was The Search For Everything in 2017. Op 16 juli wordt zijn nieuwe album verwacht, genaamd Sob Rock. De zanger maakte tijdens corona een TikTok-account aan waar hij stiekem al wat snippets weggaf van zijn nieuwe album, naast de hilarische filmpjes die hij plaatst.

Check hieronder Last Train Home.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TopSong

Bart belde in Aan De Slag! met John Mayer-fan Joske over Last Train Home. Joske schreef meerdere brieven aan Mayer en hij schreef zelfs een keer een brief terug. Ze heeft toegang tot een speciaal fanmagazine waar alle informatie over zijn komende album instaat. "Tijdens de pandemie maakte hij geen muziek en toen dacht hij: 'waarom maak ik geen muziek waar ik zelf rustig van word en waar ik me fijn bij voel?' En toen ging hij gewoon eighties muziek maken en werd hij een eighties-ster", vertelt Joske.

Beluister hieronder het hele gesprek met Joske.

Video niet beschikbaar

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Mayer in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat John Mayer acht keer in de lijst. Zijn hoogste notering is Gravity op 626. Benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

​Foto omslag: albumhoes John Mayer

Ster advertentie
Ster advertentie