Programma

Deze Nederlandse rockers zijn razend populair bij Chinese kinderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Nederlandse rockers zijn razend populair bij Chinese kinderen

Een Nederlands bandje dat furore maakt in China? Het overkomt de Hippe Gasten op dit moment!

De kinderrockformatie is net terug van hun negende (!) tour door China. Jan-Willem en Jeroen spreken met de zanger Jon van den Elsen, want waarom zijn ze daar zo'n groot succes? "Ik denk omdat we gewoon ons ding doen en dat dat daar toevallig heel erg aanslaat. We rocken voor kinderen en hele gezinnen", legt hij uit.

Geen goede kindermuziek in China

Toch kan dit niet alleen maar het geheim zijn van hun succes. "Het is twee jaar geleden ontstaan door een mailtje wat ik kreeg van een organisatie die goede kindermuziek naar China wilde brengen", vertelt Jon. Het niveau mocht namelijk wel iets hoger qua kindermuziek in China. "Ze hebben een onderzoek ingesteld over de wereld en ze zijn uitgekomen bij de Amerikaanse band Lucky Diaz en het Nederlandse kinderbandje Hippe Gasten. Wij zijn er heel blij mee, want het gaat maar door en door en door."

Quote

Het is een jongensdroom die voor ons uitkomt. Het is niet te geloven.

Jon van den Elsen

Nederlandstalige teksten gekeurd door Peking

De muziek die de mannen maken is Nederlandstalig, maar het Chinese publiek kan hier prima mee omgaan. "We spelen altijd in een blok van veertig minuten en onze teksten zijn allemaal goedgekeurd door de regering daar", vertelt Jon. Tijdens concerten zijn op grote led-schermen teksten te zien in het Chinees. "Wij mogen niet politiek uiten en dat is ook een afspraak die wij hebben moeten maken. Wij willen gewoon rocken en knallen en iedereen een goede tijd bezorgen." In Nederland spelen de mannen ook, maar tot nu toe zijn ze nog niet zo beroemd als in China. "We hebben hier gewoon zitten slapen", grapt Jan-Willem.

Luister hieronder naar het fragment:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie