Programma

Voormalig Delain-leden slaan handen ineen en starten Dear Mother

  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig Delain-leden slaan handen ineen en starten Dear Mother

In deze aflevering van De Keiharde Pödcast ontvangen Mike Arntz en Anneke van Giersbergen voormalig Delain-leden Merel Bechtold en Joey de Boer. Zij maken een doorstart onder de naam Dear Mother.

Gitarist Merel Bechtold en drummer Joey de Boer voelen al jaren een muzikale klik. In het verleden maakten de twee muzikanten deel uit van Delain, en nu maken ze muziek onder de naam Dear Mother. Mike Arntz en Anneke van Giersbergen praten met Merel en Joey over het ontstaan van de band en de muziek van Dear Mother, die je kunt omschrijven als moderne metal in het straatje van bands als Linkin Park, Bring Me The Horizon en Slipknot. De frontman is de Russische zanger David Pear, en het vierde lid van de band... is nog niet bekend. Dear Mother zoekt nog een bassist. Debuutalbum Bulletproof is vanaf vandaag te beluisteren.

Het mooiste van bands ontdekken is als je tijdens een festival een tent binnenwandelt en je wordt overdonderd, of wanneer je bij een concert omver wordt geblazen door het voorprogramma. Dit overkwam luisteraar Jordy van Beers bij de supportact van de Duitse metalband Accept. Jordy vertelt hoe hij door Night Demon muzikaal werd overvallen en zich weer terug waande in de jaren 80.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van The Haunted, Woods of Ypres, Gojira, Dio en Hellevaerder.

#16 - Muziek zonder grenzen van Dear Mother (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie