Programma

Maak zelf de gekste remixes van je favoriete nummers

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Maak zelf de gekste remixes van je favoriete nummers

Niet iedereen kan de DJ zijn op een dansfeest. Allereerst moet je natuurlijk wel een beetje platen in elkaar kunnen mixen. Maar dankzij de wonderlijke wereld van de techniek, hoef je daarvoor precies 0 uur te oefenen.

Rave.DJ is een site waarop je zelf kunt kiezen welke twee platen je in elkaar wil mixen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de YouTube linkjes van de nummers in de website te plakken. De website tovert er binnen een paar minuten vervolgens een mix van.

Zelf experimenteren

Zo probeerden wij bijvoorbeeld het onvolprezen Brothers in Arms van Dire Straits te mixen met I Love It van Kanye West en Lil Pump. En dat klinkt dan zo:

foto: YouTube still

Of wat dacht je van deze twee wereldhits, die verrassend goed in elkaar passen als je ze mixt?

foto: YouTube still

Leuk voor huisfeestjes

Naast deze ‘mashups’ kan de site ook van een Spotify playlist een geheel in elkaar overvloeiende DJ mix maken. Leuk voor huisfeestjes en verjaardagen, want je kunt nu dus een lange DJ mix aanzetten maar alleen met de nummers die jij leuk vindt om te horen. Laat ons vooral weten wat voor creatieve mixes jij hebt gemaakt door een appje te sturen met de link naar jouw creatie via de NPO Radio 2 app met #mashup.

Download hier de gratis NPO Radio 2 app.

Ster advertentie
Ster advertentie