Programma

Bliksem van Nielson uitgeroepen tot nieuwe TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Bliksem van Nielson uitgeroepen tot nieuwe TopSong

De vorige week verschenen single Bliksem van Nielson is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Je hoort het nummer deze week extra vaak op de radio.

Het was alweer een jaar geleden dat Nielson een track heeft uitgebracht. De singer-songwriter heeft een lastig jaar achter de rug, waarin zijn neef en goede vriend van hem kwam te overlijden. Toen hij onlangs toch weer de studio in ging, voelde het meteen goed. "Dit was een van de eerste liedjes die we weer maakten", vertelde Nielson deze week in Jan-Willem Start Op. En dat was dus meteen raak: de zanger sleept met Bliksem de TopSong binnen.

Bart Arens belde Nielson vrijdagochtend in Aan de Slag! op om hem te vertellen dat Bliksem is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. "Wat lekker zeg", reageert de zanger. "Ik voel opluchting in m'n buik, een soort tinteling. Blije vlindertjes. Het is niet zomaar een track voor mij. Ik heb een kutjaar gehad, dan kom je weer terug en hoop je dat mensen het leuk vinden."

Beluister het gesprek hieronder:

Nielson na bewogen jaar ontroerd na TopSong nieuws: Bliksem hoor je deze week extra vaak

Niet wachten

De opnames voelden zelfs zo goed, dat de zanger geen zin had om lang te wachten met een release. "Van Bliksem kreeg ik zoveel energie dat ik niet langer kon wachten. Na het pittige jaar dat achter mij ligt, heb ik me de afgelopen weken gestort op ouderwets plezier maken in de studio", geeft hij aan. Bliksem kwam vorige week dus al, vlak na de opnames, uit als single.

Het resultaat voelt vertrouwd, maar toch ook anders dan we van de songwriter gewend zijn. Hij omschrijft het zelf als "een nummer dat heel veel Nielson heeft, maar ook iets heel erg nieuws. De beat is heel anders dan wat ik normaal maak. Heel minimalistisch." Over de inspiratie voor Bliksem is Nielson kort: "Een dampende seksavond."

Beluister Bliksem hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Bliksem of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie