Programma

Suske en Wiske krijgen makeover

  1. Nieuwschevron right
  2. Suske en Wiske krijgen makeover

De geliefde Vlaamse stripfiguren Suske en Wiske worden voortaan anders getekend. Hun uitgeverij hoopt daarmee beter de jonge lezers te bereiken.

Subtiele stijlveranderingen

Eerdere tekenaars hebben (soms tevergeefs) al eens geprobeerd om Suske en Wiske een moderner uiterlijk aan te meten, maar de huidige tekenaar Luc Morjaeu durft het toch aan. De veranderingen aan het stripduo zijn subtiel, maar zullen de fans vast niet ontgaan. Het rode shirt van Suske is een hoodie geworden met daaronder een wit t-shirt. De jurk van Wiske blijft grotendeels ongewijzigd, al draagt ze nu een jasje er overheen, kekke laarsjes eronder en ze heeft nu borsten.

Belevingswereld jeugd

"Het is voor het eerst in tien jaar dat er een restyling van het populaire stripboek plaatsvindt", aldus Standaard Uitgeverij, die de stripboeken van Suske & Wiske uitbrengt. "De uitgeverij besloot te investeren in een meer eigentijds karakter om tegemoet te komen aan de belevingswereld van de jeugd. Met vernieuwende verhaallijnen, eigentijdse kleding en moderne technologie." De nieuwe look wordt doorgevoerd van het 339e album De Planeetvreter, dat woensdag verschijnt. Het eerste album verscheen in 1945.

Superfan Klaas Knol over make-over Suske & Wiske: het was ook wel tijd

Ster advertentie
Ster advertentie