Programma
BNNVARA

Giels Special: een mini-college over The Beatles

foto: The Beatles
  1. Nieuwschevron right
  2. Giels Special: een mini-college over The Beatles

John, Paul, George en Ringo. Nu, meer dan zestig jaar later heeft nog steeds de hele wereld het over dat legendarische bandje uit Liverpool. In een nieuwe Giels Special neemt Giel je samen met 'Beatle-o-loog' Jan-Cees ter Brugge in vogelvlucht mee door het verhaal van The Beatles.

Hoewel de Britse samenleving zich in de jaren 60 stug vasthoudt aan een liefde voor orde en discipline, gaat de jongere generatie babyboomers stilletjes op zoek naar een nieuwe cultuur die het land snel zal veranderen. Op muzikaal gebied is de populaire Amerikaanse rock and roll veranderd naar talentvolle imitators van sterren zoals Elvis Presley, Ray Charles en The Coasters. In Engeland is dat eigenlijk niet veel anders… tot de opkomst van deze band.

Twee tieners lopen elkaar tegen het lijf tijdens een festival in Woolton. Paul van 15 jaar en John van 16 jaar. Ze besluiten om samen muziek te gaan maken. Er worden bandleden toegevoegd en al snel staat er een band die komt met een fris, vrolijk en modern geluid. Ze zijn geen imitators, maar vier jongens uit Liverpool die eigen nummers maken. Ze veroveren de wereld onder de naam The Beatles. De band groeit uit tot de succesvolste en populairste popgroep ooit. Nu, meer dan zestig jaar later, leeft hun muziek nog steeds voort. Dit is Giels Special, samen met Beatle-o-loog Jan-Cees ter Brugge van Fab4cast over The Beatles.

Giels Special - The Beatles

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giels Specials

Giel maakte eerder al andere specials over bijvoorbeeld muziekstad Den Haag, het Motown platenlabel, en de Club van 27. Check ook de andere specials!

Ster advertentie
Ster advertentie