Video
BNNVARA

Giels Special: Waarom is Den Haag zo'n succesvolle muzikale stad?

foto: Richard Broekhuijzen
  1. Nieuwschevron right
  2. Giels Special: Waarom is Den Haag zo'n succesvolle muzikale stad?

Van alle succesvolle Nederlandse artiesten en bands, komen er wel héél veel uit Den Haag. Hoe kan dat? Samen met Spike van Zoest (DI-RECT), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Camiel Meiresonne en Olivier Lucas (Son Mieux) en Patrick Schmitz (Nachtburgemeester en frontman van Splendid) zoekt Giel het uit in een nieuwe special!

Beatmuziek is een grote rage in de jaren 60. Het is een mengelmoes van rock-’n-roll, doowop, skiffle en rhythm-and-blues. Het ontstaat in Liverpool met The Beatles en al snel ontstaan bands als The Rolling Stones, The Kinks en The Who. Ook in Nederland, waar het ook wel de nederbeat wordt genoemd, breken bands door als The Motions, The Golden Earring, Q65 en Sandy Coast. Al deze succesvolle bands hebben een opvallende overeenkomst: ze komen allemaal uit Den Haag.

Dat juist Den Haag de bakermat wordt voor een levendige muziekscene is te danken aan de jonge mensen die uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië naar Nederland komen. Zij nemen veel kennis mee over de Amerikaanse popcultuur en dat zorgt voor veel muzikale creativiteit in de stad.

Nog steeds doen de artiesten uit Den Haag het goed. Wat denk je bijvoorbeeld van Anouk, DI-RECT en Son Mieux? Wat heeft Den Haag wat andere Nederlandse steden niet hebben? En waarom komt juist uit deze stad nog steeds zoveel muzikaal talent?

Giels Special over Den Haag

Bekijk hieronder de nieuwste Giels Special!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giels Specials

Elke eerste vrijdag van de maand hoor je in het programma van Giel een special over een muzikaal thema. Check ook de andere specials!

Ster advertentie
Ster advertentie