Programma

Ellen Foley legt het leven van arbeidersklasse vast in grootste hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Ellen Foley legt het leven van arbeidersklasse vast in grootste hit

In een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo neemt zangeres Ellen Foley je mee naar haar woonplaats New York. Ze verhuist hier in de jaren '70 naar toe.

Ellen leidt ons de weg door de wijk in New York waar zij al bijna vijftig jaar woont. Tussen de tour door vertelt ze over haar carrière en hoe haar grootste hit ‘We Belong To The Night' tot stand komt.

Een druk bestaan

Ellen Foley is verantwoordelijk voor het vrouwelijk gezang op 'Paradise By The Dashboard Light' met Meat Loaf. Zij was echter niet degene die in de videoclip te zien is. “Ik wilde niet met ze op tournee. Ik was te druk met mijn eigen werk. Ik had een hoofdrol in Hair op Broadway en zat ook in de gelijknamige filmversie. Ik was voortdurend aan het werk. Rond die tijd wist ik dankzij ‘Paradise’ ook een platencontract te bemachtigen. Ik dook de studio in met Ian Hunter en Mick Ronson. Vanaf daar zijn we gaan werken”, vertelt Ellen.

'We Belong To The Night'

Een liefdespaar moet de dag zien te overbruggen, want alleen in de nacht komen zij tot leven. Dat zingt Ellen Foley op haar eerste solosingle. “Ik kwam met het idee voor een nummer over mensen van de arbeidersklasse, die zich door een eentonige zware dag moesten slaan. En ’s avonds kon je dan uitgaan. Kijk naar mijn prachtige, afschuwelijke, mooie leven.” Zo ontstaat ‘We Belong To The Night’. Het wordt een hit over de hele wereld.

Benieuwd naar de wijk waar Ellen Foley zich al sinds de jaren 70 bevindt? Bekijk de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stond 'We Belong To The Night' op plek 1884 in de Top 2000.

Je ziet iedere donderdag een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo op YouTube.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie