Programma

Paul Haenen viert zijn 75ste verjaardag: 'Ik voel me nog steeds 17 jaar'

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Haenen viert zijn 75ste verjaardag: 'Ik voel me nog steeds 17 jaar'

Paul Haenen is de geestelijk vader van Dominee Gremdaat en Margreet Dolman, mede-eigenaar van het wereldberoemde Betty Asfalt-complex, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en natuurlijk de stem van Bert in Sesamstraat. Bij Spijkers met Koppen viert de cabaretier en programmamaker zijn 75ste verjaardag.

Paul Haenen mag dan wel 75 jaar geworden zijn, zo voelt hij zich in ieder geval niet. "Ik voel me eigenlijk nog steeds 17 jaar, de leeftijd waarop ik begon met televisie maken."

TroostTV

Terugkijken op vroeger, dat doet Haenen liever niet. Haenen staat dan ook nog volop in het leven. Sinds het begin van corona maakt hij samen met zijn man Dammie wekelijks via YouTube zijn eigen programma: TroostTV. "Ik vond het raar dat de NPO aanvankelijk helemaal niks deed met de pandemie, dus toen gingen we het zelf maar doen." Via YouTube leggen de twee via FaceTime live-verbinding met gasten over de hele wereld, minder bekende mensen, maar ook bekende mensen, zoals Brigitte Kaandorp, Sonja Barend en Theo Maassen.

Uit de kast

Naast Dolf en Willemijn, waren er ook nog een aantal anderen die Haenen wilden feliciteren met zijn 75ste verjaardag. Zo hadden acteur Wim T. Schippers, actrice Olga Zuiderhoek en presentator Matthijs van Nieuwkerk een boodschap ingesproken voor Haenen.

Olga Zuiderhoek noemde Haenen "de koning van verzet in vredestijd", omdat hij "een steun is veel jonge mensen die bang zijn om deze heterowereld in te stappen". Haenen wist al op jonge leeftijd dat hij homoseksueel was. "Ik wist het vanaf mijn zevende, en ik vond het meteen al interessant. Je hebt wel een geheim leven, je moet het juiste moment kiezen om naar buiten te treden. Maar je leert ook snel nadenken en je positie bepalen en de wereld om je heen analyseren, daar heb je daarna enorm veel profijt van."

Matthijs van Nieuwkerk noemde Haenen "forever young", en zo is het. Paul Haenen, 75 jaar nog maar, forever young.

Ben je benieuwd naar het hele gesprek met Paul Haenen? Luister dan het fragment hieronder:

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie