Programma

Luisteraars stappen na vijftig jaar samen toch nog in het huwelijksbootje

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraars stappen na vijftig jaar samen toch nog in het huwelijksbootje

Op de vroege ochtend van 26 mei 2020 stappen Frank van Laar en Bart Post in het huwelijksbootje. Dat doen ze pas nadat het stel al vijftig jaar samen is. Gijs belt de twee gelukkige heren op.

De mannen besluiten op 70 en 81-jarige leeftijd om toch als echtpaar door het leven te gaan. Gijs vraagt zich af waarom het zo lang heeft geduurd. "Toen het mogelijk was om als homostel te trouwen, vonden we het in eerste instantie niet noodzakelijk", vertelt Bart. "Gaandeweg wordt je toch ouder en is het een soort van bevestiging van de liefde voor elkaar." Daarnaast vertelt Bart dat het uiteraard ook praktische redenen heeft: "Als de één straks de weg kwijtraakt en de ander de beslissingen moet maken, is dat makkelijker en beter geregeld als echtgenoot dan als normale vriend." Toch blijft het hoofdgedeelte voor Bart het samenzijn. "Ik ben al zoveel jaren dolgelukkig met Frank en we zijn zo'n goed team samen. Ik vind het fijn om eindelijk te kunnen zeggen: dit is mijn man."

Feestjes

Vanwege corona kan het stel geen uitgebreid feest organiseren, maar dat is voor de twee geen probleem. "We doen alles stap voor stap", vertelt Bart. "Het huwelijk is nu achter de rug, dus we gaan het huis weer mooi schoonmaken en zijn bezig met het organiseren van onze eerste kleine bijeenkomst." Dat willen de twee doen op een terrasje. Het liefst in de vroege ochtend of op de late avond, zodat er niet veel buitenstaande mensen bij zijn. "Zo willen we elke week een feest regelen voor kleine groepen, totdat het weer mogelijk is om meer mensen te ontvangen."

Waarom keek Bart op tegen het huwelijk? Beluister het interview hieronder terug:

Na 50 jaar in het huwelijksbootje gestapt

GIJS 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie