Programma

Mark Jansen van Epica over nieuw album: 'Het heeft de X-factor'

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Jansen van Epica over nieuw album: 'Het heeft de X-factor'

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Harde Bonanza is Mark Jansen van Epica te gast.

Caroline en Mike praten uitgebreid met oprichter, gitarist en grunter Mark Jansen over het nieuwe album Omega. Het album wordt op 26 februari uitgebracht. Daarnaast wordt er teruggeblikt naar het sabbatical jaar van de band, de weg naar een nieuw album en hoe de situatie nu is rond alle coronamaatregelen.

X-factor

”Bij deze plaat had ik meteen zoiets van, hij heeft de X-factor. Na al deze maanden dat de plaat klaar is, is er niks wat ik zou willen veranderen", vertelt Mark over het nieuwe album. Natuurlijk draaien Caroline en Mike ook muziek van Epica, zoals Into the Abyss- Countdown to Singlularity en hebben ze de primeur om een nog niet uitgebracht fragment van het album te spoilen.

In de nieuwe aflevering van De Harde Bonanza worden ook verzoekjes van luisteraars gedraaid en hoor je muziek van onder meer Helloïse, Morbid Angel en Rose Tattoo. Caroline en Mike ontdekken ook dat Grindpad meer is dan een rekwisiet bij een hoorspel (namelijk Bay Area Thrash metal uit Utrecht).

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#16 - In gesprek met Mark Jansen (Epica) over het nieuwe album “Omega” (S02) - De Keiharde Pödcast

In de podcast hoor je een edit van tien minuten uit het interview met Mark Jansen. Het gehele gesprek is hieronder terug te zien:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie