Programma

Jeff Buckley leeft meer dan ooit

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeff Buckley leeft meer dan ooit

Twintig jaar geleden overleed Jeff Buckley, destijds een ster-in-wording. Helaas mocht het niet zo zijn, maar zijn talent wordt meer dan ooit erkend.

Bitterzoet

Het tragische overlijden van Jeff Buckley is in 1997 geen groot wereldnieuws. Zijn album Grace ontvangt drie jaar eerder lovende kritieken, maar is nergens in de verkooplijsten terug te vinden. Zijn nu beroemde versie van Leonard Cohens 'Hallelujah' verschijnt pas tien jaar na zijn dood op single en bereikt in 2009 de hitlijsten, nadat de Britse Alexandra Burke en onze eigen Lisa Lois er hits mee scoren. Grace is het enige voltooide album dat Buckley heeft nagelaten. Die plaat die niemand toen kocht, wordt nu als een klassieker beschouwd. Bitterzoet.

Één van de weinige concertbeelden van Jeff Buckley:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overlijden

Botte Jellema heeft jaren geleden een radiodocumentaire gemaakt over Jeff Buckley en legt in de Roodshow Late Night uit dat er verschillende verhalen zijn over de doodsoorzaak en welke het meest geloofwaardig is. Bovendien heeft hij een kort pleidooi over waarom je kennis moet maken met deze zanger als je hem nog kent.

Luister het hele gesprek hier:

Jeff Buckley overleed precies 20 jaar geleden

Ster advertentie
Ster advertentie