Programma

Bert Visscher: 'Ik dacht weleens: waar ben ik mee bezig?'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert Visscher: 'Ik dacht weleens: waar ben ik mee bezig?'

In aflevering vijf van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Bert Visscher. Samen hebben ze het over zijn jeugd, beginnen met cabaret en zijn helden.

“In het begin had ik wel eens vier of vijf man in de zaal en dacht ik: Waar ben ik mee bezig? Waarom doe ik dit nog?” Erg demotiverend, volgens Visscher. “Ik had zelfs een keer drie avonden een theater geboekt en de hele stad volgehangen met affiches. Nul!” Op de vraag of hij toen niet ermee wilde stoppen reageert Visscher stellig: “Ik heb heel vaak ‘s avonds in mijn bedje gelegen en overwogen toch maar onderwijzer te worden.” Ook heeft de caberatier het over de voorbereidingen van een nieuwe show. “Ieder zinnetje is bedacht. Het moet lijken alsof je het op het podium ter plekke verzint”, zegt hij.

Dialecten

“Het lijkt wel alsof ik harder moet lachen om iemand die een dialect heeft”, geeft Gijs toe. “Mag dat wel?” “Jawel, natuurlijk wel”, reageert Visscher. “Ik zou het zelf niet doen, maar je mag alles zeggen. Al zou ik zelf niet iemand helemaal afbranden op het podium. Hans Teeuwen kan dat bijvoorbeeld heel goed. Maar ik heb gewoon mijn eigen vorm van humor en ik durf dat ook gewoon niet”

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Bert en Gijs? Beluister dan de hele aflevering hieronder:

#5 - Staverman Stand-Up met Bert Visscher

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie