Programma

Drummers eren Ringo Starr

  1. Nieuwschevron right
  2. Drummers eren Ringo Starr

Terwijl Beatles-fans lovend zijn over de show van Paul McCartney in de Ziggo Dome, eren bekende drummers zijn oud-collega Ringo Starr.

Filmpje

In een filmpje vertellen drummers van bekende bands welke invloed Ringo Starr op hun manier van drummen heeft gehad en op de popmuziek in het algemeen. Maar waar ken je deze drummers van?

Este es el intro que se usó en la inducción de Ringo Starr al Salón de la Fama del Rock and Roll

Posted by Supernova on donderdag 4 juni 2015

Max Weinberg

Het overgrote deel van de laatste vier decennia had Max Weinberg één vaste werkgever, namelijk Bruce Springsteen. Hij is de stuwende kracht achter Springsteens The E Street Band. Met zijn eigen combo, The Max Weinberg 7, was hij jarenlang de huisband van de talkshow van Conan O'Brien.

Chad Smith

Als je het over de funkrockband Red Hot Chili Peppers hebt, dan denk je wellicht het eerst aan zanger Anthony Kiedis of bassist Flea. Toch is ook drummer Chad Smith (eveneens slagwerker bij Chickenfoot) een bekendheid. Zo zat hij een keer samen met will Ferrell in de show van Jimmy Fallon.

Dave Grohl

Deze man behoeft eigenlijk geen introductie, want we kennen hem allemaal als de zanger en gitarist van rockband Foo Fighters. Hij verwierf in de jaren 90 aanvankelijk faam als drummer van Nirvana, met hits als 'Smells Like Teen Spirit' en 'Come As You Are'.

Tré Cool

Drummers van punkbands hebben een totaal andere manier van spelen dan die dan andersoortige rockbands. Deze wat ruwere manier van de drumvellen beroeren, wordt uitstekend beheerst door Tré Cool van Green Day. Je kent ze van 'American Idiot', 'Boulevard Of Broken Dreams' en 'Basket Case'.

Jim Keltner

Deze man ken je waarschijnlijk niet, tenzij je vaak cd-boekjes doorspit. Keltner is te horen op soloplaten van drie van de vier Beatles (niet bij McCartney) en op opnames van Bob Dylan, Pink Floyd, John Mayer, Oasis en Carly Simon. Ook was hij drummer van supergroep The Travelling Wilburys.

Stewart Copeland

Wie goed luistert, hoort op een plaatopname wel welke drummer een liedje ingespeeld heeft. Maar er zijn weinig drummers die zo'n kenmerkende stijl hebben als Stewart Copeland van The Police. Luister alleen al naar 'Walking On The Moon'. Hij wilde altijd sneller, waar Sting wilde afremmen.

Taylor Hawkins

We noemden hierboven al Dave Gohl, de zanger van Foo Fighters. Van huis uit ook een slagwerker, maar hij koos er bij Foo Fighters voor om gitaar te gaan spelen. Er werd een andere drummer gevonden in Taylor Hawkins, die tussen de tournees door ook met een eigen bandje optreedt.

Abe Laboriel Jr.

Hij is sinds midden jaren 90 een geliefd sessiedrummer en is in die hoedanigheid te horen op platen van Avril Lavigne, Shakira, k.d. Lang, Ricky Martin, Lady Gaga, Jewel, Steve Lukather en Kelly Clarkson. Ook is hij de vaste drummer van Mylène Farmer en Paul McCartney.

Questlove

Ahmir Khalib Thompson alias Questlove werd bekend als die kenmerkende drummer van The Roots, die in 2003 een hit hadden met 'The Seed 2.0'. Tegenwoordig is hij te zien als bandleider in de show van Jimmy Fallon en hij werkte met grootheden als Elvis Costello, Amy Winehouse en Jay-Z.

Ster advertentie
Ster advertentie