Programma

Waarom is een bruidsjurk zo belangrijk voor vrouwen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom is een bruidsjurk zo belangrijk voor vrouwen?

Fred van Leer is vanaf vanavond te zien in een nieuw seizoen Say Yes To The Dress. Gijs belt hem op om met hem te praten over… bruidsjurken natuurlijk!

Waarom is een bruidsjurk zo belangrijk voor vrouwen? "Voor heel veel vrouwen en meiden is dit iets waar ze lang over dromen. Het is zo fantastisch als je uiteindelijk je jurk mag uitzoeken. Er zit veel meer achter dan alleen 'een jurk voor een feest.'" Maar waarom ervaren mannen dit niet zo bij het uitkiezen van een pak, vraagt Gijs zich af. "Mannen hebben vaker een pak aan", weet Fred te vertellen. "Die emotie van dat kledingstuk is er bij mannen niet."

Afschuwelijke jurk

Fred helpt vrouwen bij het uitzoeken van hun perfecte jurk. Soms past een jurk op voorhand niet bij iemand, maar zodra diegene hem aanheeft, kan het zomaar ineens kloppen. Toch vraagt Gijs zich af: "Stel nou dat het een hele lelijke jurk is, maar iemand wordt daar heel blij van, wat doe je dan?". Fred: "Als de vrouw er blij mee is, wie ben ik dan om te zeggen 'nee.' Ik zeg wel altijd: 'zoek een jurk uit die tijdloos is en over 25 jaar nog steeds mooi is.'" Het nieuwe seizoen start op 11 augustus om 20:30 uur op TLC.

Luister hieronder het gesprek met stylist Fred van Leer terug:

Video niet beschikbaar

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Discovery Communications

Ster advertentie
Ster advertentie