Programma

Wat voor hulp kun je verwachten als ZZP'er of ondernemer?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat voor hulp kun je verwachten als ZZP'er of ondernemer?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In de achtste aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars de gebeurtenissen in politiek Den Haag van de afgelopen week en alle nieuwe maatregelen omtrent het Coronavirus. En natuurlijk over het vertrek van minister Bruins donderdag. Wat is er gebeurd en vooral; wat gaat er gebeuren nu de minister verantwoordelijk voor dit virus aftreedt? Ook worden de zorginstellingen en verpleeghuizen gesloten, wat heeft dit voor invloed op ons dagelijks leven?

Toespraak Mark Rutte

En de historische toespraak van Mark Rutte. Sinds 1973 heeft zo’n toespraak van de minister president niet plaatsgevonden. Hoe bijzonder was dit? Rutte roept op om een beetje op elkaar te letten en samen dit virus te bestrijden door binnen te blijven. Toch gaat de oppositie hard tegen het kabinet in. Een aantal partijen verwijten het kabinet onjuist te handelen door geen ‘lockdown’ te hanteren in Nederland, maar welk belang zou het kabinet hebben bij een keuze die niet goed is voor iedereen? Wouter en Lars bespreken het uitgebreid.

Nederlandse economie

Verder zijn de afgelopen week alle horecazaken in Nederland gesloten en is een groot deel van Nederland plat komen te liggen. Het kabinet heeft tegemoedkoming aangekondigd voor iedereen die hier last van heeft en zegt garant te staan voor de hele Nederlandse economie. Maar kan dit wel en waar komt het geld vandaan? En vooral; als je ZZP'er of ondernemer bent, wat kun je dan verwachten aan hulp? Lars legt uit!

Luister hieronder:

#8 - DE DERDE KAMER over Coronavirus #2 (S02) - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie