Programma

Pinkpop in de ban van Justin Bieber

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop in de ban van Justin Bieber

De eerste dag van de 47e editie van Pinkpop stond grotendeels in het teken van Justin Bieber, maar er was meer te beleven!

James TW

Wie veel muziekvideo's kijkt op YouTube kent James TW misschien al langer, maar het grote publiek heeft de Britse singer-songwriter pas dit jaar leren kennen dankzij het veel op de radio gedraaide nummer 'When You Love Someone'. Zijn ontspannen akoestische luisterliedjes zijn voor velen een prima start van deze even zonnige als warme eerste Pinkpop-dag. Zijn cover van de Natalie Imbruglia-hit 'Torn' is helaas niet erg memorabel.

Chef"Special

Er staat voldoende Nederlands trots op de planken in Landgraaf dit weekend en de Haarlemse groep Chef'Special zorgt voor een voorlopig hoogtepunt. Op het onlangs verschenen nummer 1-album Amigo laat Chef'Special een verscheidenheid aan stijlen horen die gemaakt lijkt voor een festivalfeestje. En ja hoor, binnen de kortste keren, met het titelnummer van dat nieuwe album, krijgen de Cheffies heel Pinkpop in beweging. Vanaf dat moment is het hits knallen, met versterking van een blazersensemble met Benjamin Herman in de gelederen.

Kensington

Inmiddels mogen de heren van Kensington zich heuse festivalveteranen noemen en ook op Pinkpop is het rockkwartet al kind aan huis. Op de enige uitverkochte festivaldag, met dank aan Justin Bieber, is het aan Kensington om te bewijzen dat je nog steeds grote meutes in een grasweide kunt vermaken met gitaarmuziek. Zelfs de Justin Bieber-shirtjes gehulde tieners kunnen de meezingbare stadionrock van Kensington niet weerstaan. De populairste band van Nederland solliciteert naar een plekje als headliner op een komende editie van Pinkpop.

The White Lies & Kaiser Chiefs

De zeroes liggen alweer een tijdje achter ons, maar The White Lies en Kaiser Chiefs laten nog maar eens horen dat de muziek uit het eerste decennium van deze eeuw nog steeds hartstikke leuk is op popfestivals. The White Lies lijkt bij het grote publiek in de vergetelheid geraakt, getuige de wat magere opkomst, al komen weer de nodige herinneringen boven bij een nummer als 'Farewell To The Fairground'. Ook Kaiser Chiefs, volgens velen de festivalband bij uitstek, kan nog prima teren op anthems als 'Oh My God', 'Ruby' en 'I Predict A Riot'.

Justin Bieber

Het moment waar iedereen op gewacht lijkt te hebben, is het optreden van Justin Bieber. Helaas stelt de Canadese megaster hevig teleur. Gehuld in een joggingbroek en een sweater laat Bieber zien een uitstekende danser te zijn, maar het enige vuurwerk komt in de vorm van daadwerkelijk vuurwerk. Hij lijkt bovendien lang niet altijd live te zingen en wanneer dat wel zo is, wordt zijn stem vervormd door elektronische effecten.

Jammer.

Aan liedjes als 'Sorry' en 'Boyfriend' ligt het niet, want ondanks zijn tegenvallende prestaties en zijn wat ongeïnteresseerde houding blijven zelfs Biebers grootste criticasters staan. Zelfs wanneer de zanger laat blijken dat hij werkelijk geen idee heeft waar hij nu eigenlijk is. "Mangraaf?", zegt hij vragend nadat iemand het hem heeft ingefluisterd. Het zal zijn veelal jeugdige fans ongetwijfeld een zorg zijn, want zij zagen hun held in levende lijve.

Martin Garrix

De eerste dag Pinkpop wordt afgesloten door Biebers maatje Martin Garrix, de nummer 1-dj van de wereld. Het jonge Nederlandse talent laat duidelijk zien dat hij niet louter fungeert als het naprogramma van Justin Bieber. Nee, Bieber heeft weliswaar voor de extra kaartverkoop gezorgd, maar Martin Garrix is stiekem de échte headliner.

Hebben je helden een nummer niet gespeeld, staan ze helemaal niet op Pinkpop of juist wel en wil je dat ene liedje in de originele uitvoering op NPO Radio 2 horen?

Of ben je niet op Pinkpop, maar lekker thuis...

...kortom, hoe dan ook:

Vraag nu je plaatje aan... het is immers Pinksterbonanza op NPO Radio 2!

Foto's: Bullet-Ray & HP

Ster advertentie
Ster advertentie