Programma

Sinéad O'Connor zet streep onder zangcarrière

  1. Nieuwschevron right
  2. Sinéad O'Connor zet streep onder zangcarrière

Zangeres Sinéad O'Connor heeft aangegeven definitief te stoppen met zingen na een carrière van vijfendertig jaar.

De Ierse zangeres, die voornamelijk bekend werd met haar cover van Nothing Compares 2 U, geeft aan te stoppen met zingen in een serie tweets. "Ik ben ouder geworden en ik ben moe. Dus het is tijd om mijn tepelkwasten op te hangen, ik heb alles gegeven", schrijft O'Connor in een van haar tweets. De zangeres brengt in 2022 haar laatste album uit, No Veteran Dies Alone, maar ze zal daar geen tour of promotie meer aan vasthangen. "Het is geen verdrietig nieuws. Het is verdomd prachtig nieuws. Een wijze strijder weet wanneer hij of zij met pensioen moet: #MeTime", schrijft ze op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over een andere boeg

O'Connor zal zich gaan focussen op andere projecten. Ze heeft recentelijk haar eerste boek uitgebracht, Rememberings, over haar leven, jeugd en carrière. Ook geeft ze in een van haar tweets aan best coach te willen zijn bij The Voice of Ireland, omdat ze daar nu toch tijd voor heeft:Sinéad O'Connor in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat O'Connor twee keer in de lijst der lijsten. Haar hoogste notering is Nothing Compares 2 U op plek 314, aaneensluitend gevolgd door Troy op plek 315. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers door de jaren heen? Check dan onze statistieken!

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie