Programma

Waar kennen we Jenny van?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar kennen we Jenny van?

Zangeres Jennie Lena deed een overtuigende auditie bij The Voice Of Holland. Binnen twee tellen draaiden alle stoelen om. Maar waar kennen we d'r van?

Jennie Lena lijkt een onontdekt talent, maar niets is minder waar. Onder de naam Jenny Lane bracht ze al twee albums uit: Monsters, dat in 2009 de 38e positie in de albumlijst behaalde, en Life's Like A Chox Of Bogglets in 2011.

Jenny Lane - Monsters.jpg

Vaker gehoord

Maar je hebt de stem van de 37-jarige Jennie Willemstijn ongetwijfeld vaker gehoord. Zo is ze te horen op albums van onder meer Trijntje Oosterhuis, Sven Hammond Soul, Postmen en... Haar coach bij The Voice, zangeres Anouk!

Wie Anouk ooit live heeft zien optreden, heeft Jennie ongetwijfeld in het achtergrondkoor gezien, veelal met Shirma Rouse. Tijdens 'Modern World' nam ze zelfs wel eens de leadvocalen op zich, zoals ook te horen is op de cd Live At Toomler.

Het is dus niet zo gek dat de zangeres ervoor koos om zich tijdens het Voice-traject te laten coachen door Anouk, tevens een goede vriendin. Sterker nog, Anouk stelde het aan haar voor. "Maar het is niet dat ik dacht: kat in het bakkie", zegt ze bij Gijs 2.0.

"Ik dacht dat ik in een keurslijf geduwd zou worden, maar ik wil zingen waar ik blij van wordt en wat bij me past", legt Jennie Lena uit. Toen ze zag dat collega Shirma Rouse, halve finalist van The Voice in 2013, ook gewoon haar eigen ding kon doen, was ze om.

Japan

Jennie Lena was met Anouk en Trijntje Oosterhuis mee naar het Eurovisie Songfestival, zong een nummer in voor de film The Interview en zat in de reclameblokken van tv-zender TLC. Haar grootste droom? "Ik zou graag naar Japan willen om daar op te treden."

Ster advertentie
Ster advertentie