Programma

Iggy Pops grote liefde

  1. Nieuwschevron right
  2. Iggy Pops grote liefde

De vrouw over wie Iggy Pop in 'Candy' zingt bestaat echt en ze heet Betsy. Rob Stenders legde uit waarom dit nummer zo romantisch is.

Concurreren met Betsy

''Betsy was de jeugdliefde van Iggy Pop met wie hij geen relatie kon onderhouden, maar die altijd in zijn gedachten bleef,'' legt Rob Stenders uit in Bureau Kijk in de Vegte. Andere liefjes van de zanger moeten concurreren met Betsy. ''Altijd als ik een nieuwe relatie kreeg dacht ik aan haar,''vertelde Iggy Pop eens.

Een hit

Rob zelf presenteerde het muzikale televisieprogramma Countdown, toen hij 'Candy' hoorde. ''Ik kende het verhaal achter het nummer en dacht dat 'Candy' een hit zou worden,'' vertelt de DJ. Eén probleem: Lex Harding, de eindredacteur van het programma ziet niks in het nummer.

Ghettoblaster in de studio

De diskjockey wil per sé 'Candy' laten horen op televisie en besluit een ghettoblaster mee de studio in te nemen. ''Ik koos een meisje uit het publiek en begon het verhaal over Iggy Pop en zijn grote liefde te vertellen. Aan Lex Harding vroeg ik of hij op play wilde drukken voor wat romantische muziek,'' vervolgt de DJ zijn verhaal.

Maar in plaats van een zoet plaatje klinkt het nummer 'Candy' keihard uit de speakers. Beluister hier hoe de eindredacteur van Rob daarop reageert.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie