Programma

Lilian Marijnissen: 'Eén van de rijkste kabinetten ooit en alles is een crisis'

  1. Nieuwschevron right
  2. Lilian Marijnissen: 'Eén van de rijkste kabinetten ooit en alles is een crisis'

In de achtste aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter van der Goes en NOS-verslaggever Lars Geerts de stikstofcrisis in de bouw. Ook gaat hij op werkbezoek bij Lilian Marijnissen, partijleider van de SP.

Vanwege deze stikstofcrisis in de bouw staan er op dit moment 70.000 banen op de tocht en liggen er 18.000 bouwprojecten stil. Vanwege deze problemen lieten duizenden bouwvakkers zich horen op het Malieveld. Lars legt uit waarom er óók bij deze groep (naast de boeren) zoveel zorgen zijn over het huidige stikstofbeleid. Gaan de protesten uit de hand lopen, of komt er op korte termijn een oplossing?

Marijnissen over de stikstofcrisis en protesten

Verder ging Wouter op werkbezoek bij SP-partijleider Lilian Marijnissen. Zo vraagt Wouter naar de tegenvallende peilingen bij de SP. "Als je naar de peilingen kijkt kan het beter. We hebben het geluk dat het waarschijnlijk nog anderhalf jaar duurt voordat er nieuwe verkiezingen zijn", aldus Marijnissen. Toch durft zij er niet vanuit te gaan dat het kabinet het einde gaat halen. "Een van de rijkste kabinetten ooit, en alles is een crisis", vertelt de partijleider met betrekking tot de stikstofcrisis en de protesten op het Malieveld.

Ook sprak Wouter wat zij als fanatieke supporter vindt van de sportieve crisis bij Feyenoord en vertelt Marijnissen of ze liever minister van Financiën, of minister van Sociale Zaken zou willen zijn.

Beluister hier de hele podcast:

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is onder meer te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. Natuurlijk vind je onze podcasts ook op Spotify.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie