Programma

Bart in gesprek met De Dijk over Als Ze Er Niet Is

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart in gesprek met De Dijk over Als Ze Er Niet Is

Niemand minder dan de mannen van De Dijk geven in deze Barts Classic Track uit 2020 een inkijkje in de totstandkoming van hun grootste hit.

Samen met Huub en Hans van der Lubbe en Antonie Broek zit Bart Arens in de Wisseloord Studio om een grote klassieker laagje voor laagje te ontleden. Ditmaal de nr. 293 in de Top 2000: Als Ze Er Niet Is.

De dagboeken van Huub

Dankzij zijn dagboeken kan Huub zich nog het precieze moment voor de geest halen dat hij op de tekst van Als Ze Er Niet Is kwam. Lyrics die in eerste instantie niet gelijk door de rest van de band begrepen werden, maar uiteindelijk van Huubs vrouw en van vele andere vrouwen veel lof kregen.

Ook komen er mooie anekdotes voorbij over hun tijd in de studio (waar ondertussen ook Def Leppard aan het opnemen was) en het moment dat duidelijk werd dat een andere Nederlandstalige band op dat moment beter scoorde in de hitlijsten…

Quote

Toen duidelijk werd dat we de meeste concurrentie hadden van een andere Nederlandstalige productie, stak dat wel een beetje. Dat was namelijk De Dikke Lul Band.

Huub van der Lubbe

Bekijk hier Barts Classic Track NL #17: De Dijk Als Ze Er Niet Is:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Bovenstaande video is slechts een deel van de opnames met de mannen van de Dijk. Wil je de hele Classic Track over het ontstaan van Als Ze Er Niet Is terugluisteren? Check dan de uitgebreide podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Dijk in Muziekcafé

Deze week geeft NPO Radio 2 kaarten weg voor Muziekcafé: De Dijk. Wil jij met je +1 aanwezig zijn bij dit exclusieve concert op zaterdag 25 september? Luister dan de hele week naar NPO Radio 2, waar tickets worden weggegeven. Houd ook de socials van NPO Radio 2 goed in de gaten, want ook online geven we tickets weg. Lees hier meer informatie.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie